News

De ce nu au primit toţi pensionarii vouchere pentru alimente. Ce se întâmplă cu cei la care n-au ajuns tichetele sociale

Ministrul fondurilor europene, Marcel Boloş, a explicat marți de ce au existat câteva sute de mii de persoane - printre care și mulți pensionari - care nu au primit cardurile pentru alimente cu suma de 250 de lei.
02.08.2022 | 16:47
De ce nu au primit toti pensionarii vouchere pentru alimente Ce se intampla cu cei la care nau ajuns tichetele sociale
Pensionarii vor primi voucherele sociale până vineri. Foto: pexels.com
ADVERTISEMENT

Într-o intervenţie telefonică la România TV, Marcel Boloş a declarat că toate cele 2,5 milioane de vouchere pentru alimente au fost emise conform planului.

Nu rămâne nimeni fără voucherele pentru alimente

De asemenea, de ieri a început și distribuirea voucherelor pentru alimente pentru beneficiarii care încă nu le primiseră. Este vorba despre 354.000 de persoane care nu au primit mult așteptatele carduri pentru alimente.

ADVERTISEMENT

Conform celor declarate de Boloș, la această situație s-a ajuns din cauza anumitor probleme apărute în activitatea celor care s-au ocupat de livrarea acestora.

Astfel, ministrul a indicat că până marți, 2 august 2022, au fost distribuite peste 2,1 milioane de vouchere sociale pentru beneficiari. Voucherele sociale de 250 lei ajung la pensionarii din sistemul public de pensii ale căror venituri nete lunare proprii sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei.

ADVERTISEMENT

De asemenea, acestea ajung și la persoanele încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri nete lunare sunt mai mici sau egale cu 1.500 de lei.

Cine mai are dreptul la voucherele pentru alimente

Și familiile cu cel puţin doi copii, ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei vor primi cardurile încărcate cu 250 de lei care pot fi cheltuiți doar pentru alimente.

ADVERTISEMENT

Același ajutor este acordat și familiilor monoparentale ale căror venituri nete lunare pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 600 de lei. În același context, mai trebuie spus că și persoanele fără adăpost au dreptul la voucherele sociale.

Până ieri au fost distribuite 2,1 milioane, rămănând 354.000 care încă nu au fost distribuite fie pentru că nu erau beneficiarii acasă, fie pentru că s-au întors documentele. Am stabilit cu Poșta Română să închidem distribuirea până vineri”, a anunţat Marcel Boloş.

ADVERTISEMENT

La România TV, ministrul fondurilor europene a fost rugat să explice de ce mulți pensionari au acuzat că n-au fost incluşi printre beneficiari, deşi pensia acestora este sub 1.500 de lei.

Dacă există situația unei pensii sub 1.500 de lei, dar mai are drept de refugiat sau obține alte venituri, acelea se cumulează. Și dacă depășește 1.500 de lei nu se mai acordă voucherul social.

Cei care sunt în aceste situații trebuie să se gândească pentru că facem aceste cumulări și s-ar putea să depășească pragul de venit menționat”, a mai spus Boloş.

ADVERTISEMENT
Tags: