Alegeri 2024

De ce nu candidează Crin Antonescu la prezidențiale: ”Timpul meu a trecut”. Ce spune despre scenariul Iohannis la NATO

Crin Antonescu spune că a spus „adio” politicii și nu există vreun scenariu în care ar mai fi tentat să candideze pentru Cotroceni.
08.05.2024 | 21:49
De ce nu candideaza Crin Antonescu la prezidentiale Timpul meu a trecut Ce spune despre scenariul Iohannis la NATO
Crin Antonescu nu este interesat de o revenire în politică Sursa foto: Inquam Photos / George Călin
ADVERTISEMENT

Fostul lider PNL a mai precizat că, în lunga sa carieră politică, a spus tot ce avea de spus și că timpul său a trecut. Ar putea fi doar un consilier, dacă va fi nevoie de experiența sa.

De ce nu candidează Crin Antonescu la prezidențiale

Crin Antonescu a explicat că nu își dorește să se întoarcă în timp și că l-ar putea consilia pe Nicolae Ciucă, dacă experiența sa „i-ar putea servi cumva” actualului președinte al liberalilor.

ADVERTISEMENT

„În niciun scenariu. Eu am spus demult adio, nu la revedere, exercițiului politic direct. Am spus ce aveam de spus în îndelungata perioadă în care am făcut politică, mă interesează politica în cel mai înalt grad, dar nu mi-e dor deloc.

Timpul meu a trecut. Dacă cineva dorește să stăm de vorbă, să ne sfătuim, dacă cineva crede că aș putea avea o idee folositoare celor care fac politică astăzi, cu tot dragul, dar în niciun caz nu ne întoarcem în timp, chiar dacă am vrea, dar oricum nu vreau.

ADVERTISEMENT

Nu se pune problema să-l consiliez (pe Nicolae Ciucă n.r.) pentru că nu sunt deloc sigur că eu știu anumite lucruri, dar dacă experiența cuiva atașat de anumite valori, dacă acele valori sunt comune, dacă experiența cuiva care a condus acest partid și a activat atâția ani în acest partid i-ar putea servi cumva domnului președinte, cu mare drag, cu mare plăcere.

Dar importante sunt valorile, nici măcar sigla unui partid, nici măcar amintirile mai mult sau mai puțin plăcute nu pot ține loc valorilor. Pentru ce valori ne luptăm, pentru ce valori vrem să construim, asta este esențial și în funcție de asta ne susținem și se și consiliem unii pe alții”, a declarat Crin Antonescu la Digi24.

ADVERTISEMENT

Ce spune despre scenariul Iohannis la NATO

Potrivit lui Crin Antonescu, România nu ar avea nici de câștigat, dar nici de pierdut dacă președintele Klaus Iohannis ar deveni secretar general NATO.

„Destinul ulterior al domnului Klaus Iohannis, adică după încheierea mandatului, mă interesează mai puțin, în sensul că e chiar mai puțin important decât destinul României.

ADVERTISEMENT

Sigur că ar fi un lucru important și prestigios ca un român, un fost președinte, să ocupe o funcție așa de importantă precum secretar general al NATO sau oricare alta despre care se vorbește. Dar nu mi se pare esențial, adică România nu câștigă enorm sau nu pierde dacă acest lucru se întâmplă sau nu se întâmplă.

Care sunt șansele domnului Iohannis chiar nu știu, că nu am niște date – înțeleg că e un caracter discret, a spus-o chiar domnia sa. Cred că poziția Statelor Unite a fost destul de clară și – repet – restul este ceva așa, un pic pe gustul nostru de intrigă și iubire, dar mi se pare mai puțin important pentru viitorul României”, a mai spus fostul lider liberal.

ADVERTISEMENT
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a...
„Ai bani”. Cristi Borcea l-a impresionat pe Mourinho cu suma pe care a cheltuit-o la dineul Generației de Aur
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale...
Propagandistul lui Vladimir Putin spune că „războiul nuclear este inevitabil”: „Să comparăm ale cui arme strategice sunt mai mari!”
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar...
EXCLUSIV „Dintre foștii colegi, Popescu are caracterul cel mai josnic. Îl interesează doar banii!”. Atac devastator la adresa ”Baciului” înainte de meciul Generației de Aur
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în...
Raisa Maria, fetiţa de 2 ani şi 5 luni dispărută la Breasta, în Dolj, este de negăsit. De ieri, copila e căutată neîncetat
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat...
Bărbatul care se va căsători cu fosta soţie a lui Cristi Borcea, emoţionat până la lacrimi: Regina sufletului meu
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu...
Prima reacție a lui Culiță Sterp după scandalul monstru din familia lui cu Mara Bănică. Uluitor ce s-a aflat
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
PENSII majorate cu 90%! Cine intră în noua schemă de calcul
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa...
Culiță Sterp o amenință cu judecata pe Mara Banică. Atac dur la adresa vedetei TV. "Cine sunteți dumneavoastră"
Viața la bloc. Ce poți face când asociația încalcă legea
Viața la bloc. Ce poți face când asociația încalcă legea
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam...
Un nou scandal monstru la Antenă. A fost dat afară mișelește. „Mă simțeam umilit, batjocorit, neimportant. Un mediu toxic”
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu....
Cine sunt patronii care primesc contracte de la primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu. Sponsori ai PSD, apropiați ai lui Sorin Oprescu și denunțătorul vicepreședintelui PNL Iulian Dumitrescu
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne...
De ce Andrei Aradits nu o suportă pe Andreea Bălan: „Nu prea ne plăceam așa..”