Life

De ce nu consumă alcool Mihai Bobonete din Las Fierbinţi. Eforturile din spatele camerelor vin la pachet cu probleme de sănătate

De ce nu consumă alcool Mihai Bobonete din serialul Las Fierbinți, difuzat la Pro TV. Juratul de la Românii au talent se confruntă cu probleme serioase de sănătate.
22.06.2022 | 16:21
De ce nu consuma alcool Mihai Bobonete din Las Fierbinti Eforturile din spatele camerelor vin la pachet cu probleme de sanatate
DE ce nu consumă alcool Mihai Bobonete din Las Fierbinți. Sursa foto: Instagram
ADVERTISEMENT

Mihai Bobonete a dezvăluit care este motivul pentru care nu consumă alcool. Interpretul lui Bobiță din Las Fierbinți se confruntă cu probleme de sănătate.

De ce nu consumă alcool Mihai Bobonete din Las Fierbinţi

Actorul de stand-up comedy a dezvăluit, în cadrul emisiunii Românii au talent, acolo unde este jurat, că suferă de steatoză hepatică.

ADVERTISEMENT

Mihai Bobonete a fost nevoit să refuze o băutură alcoolică oferită de colegii săi. Astfel, le-a dezvăluit care este problema cu care se confruntă.

„Am și steatoză, adică mi-a crescut ficatul de la grăsime, deci eu nu beau.”, a declarat acesta în cadrul show-ului de talente de la Pro TV.

ADVERTISEMENT

Actorul din Las Fierbinți mai are și alte probleme de sănătate. De mai bine de un deceniu interpretează rolul lui Bobiță în serialul de comedie de la Pro TV, dar a făcut numeroase sacrificii de-a lungul timpului.

Timp de opt luni pe an, actorul muncește de dimineață până seara și recunoaște că această meserie i-a adus câteva probleme serioase de sănătate.

ADVERTISEMENT

„Cam 8 luni pe an, de la 5.45 la 20.00, fix cum ați citit. Cam 30.000 de pagini de text învățate în 10 ani de filmări, cam niște păr alb la toată lumea și câteva zeci de insomnii sau stări de anxietate și depresie, dar în rest bine… vorba lui Cuzin.

Duc piciorul târâș, mă înjunghie puțin pe la spate, am măselele puțin cariate, dar nu-i nimic… A, și îmi țiuie urechile la 6 fix în fiecare zi și nu mai văd nici de aproape și nici de la distanță, dar în rest sunt bine.”, a declarat Mihai Bobonete pentru VIVA.

ADVERTISEMENT

Mihai Bobonete a mai spus că este nevoie de multă muncă pentru a putea ajunge departe. Juratul de la Românii au talent spune că un singur rol nu este de ajuns pentru a avea succes.

Ce este steatoza hepatică, boala de care suferă Mihai Bobonete

Medicul gastroenterolog Bogdan Mateescu a explicat ce este steatoza hepatică sau boala ficatului gras, așa cum mai este cunoscută.

„Ne referim la îngrășarea ficatului. În sens strict științific, steatoza hepatică reprezintă o concentrație mai mare de grăsimi în ficat, după modelul ficatului de gâscă sau de rață pe care îl mâncăm. Este mult mai bun dacă este gras, dar numai pentru a fi mâncat.

Pentru noi, dacă concentrația de grăsimi din ficat depășește o anumită limită, acest lucru se traduce prin niște analize modificate. (…)

Mai toată lumea are posibilitatea astăzi să își facă o ecografie și să aflăm dacă avem un ficat gras. De pildă, omul poate să îți spună că e mai obosit. Cine nu este obosit astăzi, dar dacă ai și ficat gras și spui că ești mai obosit, doctorul îți va spune că de la ficatul gras.

Sau dormi mai prost, de la asta e. Sau ai gust amar. Transformarea aceasta a grăsimii, în popor se spune că grăsimea râncezește. Ceva asemănător se întâmplă și cu grăsimea depusă în ficat, ceea ce rezultă acolo este într-adevăr toxic și distructiv pentru celulele din ficat.  

Acolo avem niște celule care trebuie să lucreze, hepatocitele, celulele hepatice și alte tipuri de celule. El trebuie să lucreze. Dacă le intoxici cu acești produși ai grăsimilor oxidate, ele suferă și unele dintre ele încep să moară.

Dacă mor într-un număr foarte mare, ele declanșează o reacție de protecție, de apărare a organismului care nu va putea să corecteze nimic această reacție de apărare, pentru că, depunerea de grăsime va continua și râncezirea grăsimii va continua și distrugerea celulelor din ficat va continua.

Va duce în timp de ani de zile la distrugerea tot mai accelerată a ficatului într-un proces de hepatită. Este o hepatită care se regăsește împreună cu steatoza, deci noi o numim steato-hepatită.”, a explicat medicul Bogdan Mateescu, la Antena 3.

ADVERTISEMENT
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de...
Celebra prezentatoare TVR rupe tăcerea despre idila cu Ioan Neculaie, fostul patron de la FC Brașov: „A înșela înseamnă să fii cu sufletul în altă direcție”
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat...
10.000.000 € pentru Mircea Lucescu! Nu a stat pe gânduri și a luat decizia imediat
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Cine lucrează cele mai multe ore pe săptămână în Europa
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2...
Schimbări majore la permise. Cine va fi obligat să îl reînnoiască la 2 ani
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același...
Doi candidați la primărie au fost împuşcaţi la câteva ore distanță în același oraș din Mexic
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Teo, revenire spectaculoasă. Ce mare proiect are la TV
Teo, revenire spectaculoasă. Ce mare proiect are la TV
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în...
Răzvan Fodor, DEVASTAT de SEPARAREA de Irina Fodor. Ce mesaj i-a transmis în momentul despărţirii FOTO
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la...
Operațiunea a 8-a casă. Iohannis trebuia aruncat la coșul istoriei, nu propus la NATO
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume