Mihai Bobonete a dezvăluit care este motivul pentru care nu consumă alcool. Interpretul lui Bobiță din Las Fierbinți se confruntă cu probleme de sănătate.
Actorul de stand-up comedy a dezvăluit, în cadrul emisiunii Românii au talent, acolo unde este jurat, că suferă de steatoză hepatică.
Mihai Bobonete a fost nevoit să refuze o băutură alcoolică oferită de colegii săi. Astfel, le-a dezvăluit care este problema cu care se confruntă.
„Am și steatoză, adică mi-a crescut ficatul de la grăsime, deci eu nu beau.”, a declarat acesta în cadrul show-ului de talente de la Pro TV.
Actorul din Las Fierbinți mai are și alte probleme de sănătate. De mai bine de un deceniu interpretează rolul lui Bobiță în serialul de comedie de la Pro TV, dar a făcut numeroase sacrificii de-a lungul timpului.
Timp de opt luni pe an, actorul muncește de dimineață până seara și recunoaște că această meserie i-a adus câteva probleme serioase de sănătate.
„Cam 8 luni pe an, de la 5.45 la 20.00, fix cum ați citit. Cam 30.000 de pagini de text învățate în 10 ani de filmări, cam niște păr alb la toată lumea și câteva zeci de insomnii sau stări de anxietate și depresie, dar în rest bine… vorba lui Cuzin.
Duc piciorul târâș, mă înjunghie puțin pe la spate, am măselele puțin cariate, dar nu-i nimic… A, și îmi țiuie urechile la 6 fix în fiecare zi și nu mai văd nici de aproape și nici de la distanță, dar în rest sunt bine.”, a declarat Mihai Bobonete pentru VIVA.
Mihai Bobonete a mai spus că este nevoie de multă muncă pentru a putea ajunge departe. Juratul de la Românii au talent spune că un singur rol nu este de ajuns pentru a avea succes.
Medicul gastroenterolog Bogdan Mateescu a explicat ce este steatoza hepatică sau boala ficatului gras, așa cum mai este cunoscută.
„Ne referim la îngrășarea ficatului. În sens strict științific, steatoza hepatică reprezintă o concentrație mai mare de grăsimi în ficat, după modelul ficatului de gâscă sau de rață pe care îl mâncăm. Este mult mai bun dacă este gras, dar numai pentru a fi mâncat.
Pentru noi, dacă concentrația de grăsimi din ficat depășește o anumită limită, acest lucru se traduce prin niște analize modificate. (…)
Mai toată lumea are posibilitatea astăzi să își facă o ecografie și să aflăm dacă avem un ficat gras. De pildă, omul poate să îți spună că e mai obosit. Cine nu este obosit astăzi, dar dacă ai și ficat gras și spui că ești mai obosit, doctorul îți va spune că de la ficatul gras.
Sau dormi mai prost, de la asta e. Sau ai gust amar. Transformarea aceasta a grăsimii, în popor se spune că grăsimea râncezește. Ceva asemănător se întâmplă și cu grăsimea depusă în ficat, ceea ce rezultă acolo este într-adevăr toxic și distructiv pentru celulele din ficat.
Acolo avem niște celule care trebuie să lucreze, hepatocitele, celulele hepatice și alte tipuri de celule. El trebuie să lucreze. Dacă le intoxici cu acești produși ai grăsimilor oxidate, ele suferă și unele dintre ele încep să moară.
Dacă mor într-un număr foarte mare, ele declanșează o reacție de protecție, de apărare a organismului care nu va putea să corecteze nimic această reacție de apărare, pentru că, depunerea de grăsime va continua și râncezirea grăsimii va continua și distrugerea celulelor din ficat va continua.
Va duce în timp de ani de zile la distrugerea tot mai accelerată a ficatului într-un proces de hepatită. Este o hepatită care se regăsește împreună cu steatoza, deci noi o numim steato-hepatită.”, a explicat medicul Bogdan Mateescu, la Antena 3.