Life

De ce nu crește aluatul cu drojdie. Ce greșeli nu fac niciodată cele mai experimentate gospodine

Care e motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul. Erorile pe care nu le realizează cele mai iscusite femei.
04.03.2023 | 19:40
De ce nu creste aluatul cu drojdie Ce greseli nu fac niciodata cele mai experimentate gospodine
Care e motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul. Erorile pe care nu le realizează cele mai iscusite femei. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

De ce nu crește aluatul cu drojdie atunci când vrei să faci gogoși, plăcintă sau cozonac. Ce greșeli nu fac niciodată cele mai experimentate gospodine atunci când se apucă de pregătit produse culinare în propria bucătărie.

Care e motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul. Erorile pe care nu le realizează cele mai iscusite femei

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul? Ei bine, e vorba de mai multe greșeli pe care cele mai iscusite femei în bucătărie reușesc să te depășească extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare eroare pe care o fac gospodinele este faptul că nu respectă rețeta. E foarte important să folosești numai 15 grame de drojdie la un kilogram de făină. Cantitatea poate crește dacă în compoziție există ulei, unt sau mai multe ouă.

De asemenea, aluatul cu drojdie are nevoie de foarte mult zahăr, aceasta fiind o altă greșeală pe care o fac femeile legat de produsele de patiserie. Așadar, asigură-te că ai pus suficient din acest ingredient în castronul pentru realizarea gogoșilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, drojdia care se diluează în apă are nevoie de anumite condiții în ceea ce privește temperatura lichidului. Asta înseamnă că lichiul trebuie să se încălzească până la 37 de grade înainte de a fi folosit în aluat.

De ce nu crește aluatul de gogoși

Un alt motiv pentru care nu crește aluatul de gogoși este și faptul că în încăpere nu este suficient de cald. Bucătăria trebuie să fie încălzită atunci când ne apucăm de pregătim compoziția pentru astfel de produse de patiserie.

ADVERTISEMENT

E important să acoperi bolul în care stă aluatul cu un prosop curat. Se lasă într-un loc cald, de preferat deasupra unui calorifer. În felul acesta volumul său va crește într-o perioadă destul de scurtă, de 1 – 2 ore.

Prin urmare, e indicat să faci aluatul dimineața și să te apuci de pregătirea desertului la prânz. De asemenea, aluatul trebuie frământat până ce se desprinde de pe mâini, fără să se lipească. Se pună făină de ajuns.

ADVERTISEMENT

Savoarea produselor de patiserie este dată de ingredientele pe care le conțin, printre acestea aflându-se esențele preferate. Totodată, untul este de mare ajutor în cazul gogoșilor pentru că așa pufoase și delicioase.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică...
Povestea elevului de la Centrul de Detenţie care a luat 10 la Matematică la Bac. Visează să dea la Drept
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a...
Cum a putut-o numi Monica Gabor pe fiica ei, după ce Irina a părăsit România, unde a venit pentru a-şi vedea tatăl la azil!
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
HARTA URȘILOR din ROMÂNIA! Unde e PERICULOS să MERGI
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni....
Răsturnare de situație. De ce a murit tânăra atacată de urs la Bușteni. Medicii au stabilit totul
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă...
Tragedia care a șocat România. E înfiorător prin ce a trecut fata ucisă de urs
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși