Life

De ce nu crește aluatul cu drojdie. Ce greșeli nu fac niciodată cele mai experimentate gospodine

Care e motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul. Erorile pe care nu le realizează cele mai iscusite femei.
04.03.2023 | 19:40
De ce nu creste aluatul cu drojdie Ce greseli nu fac niciodata cele mai experimentate gospodine
Care e motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul. Erorile pe care nu le realizează cele mai iscusite femei. Sursa foto: captură video Youtube
ADVERTISEMENT

De ce nu crește aluatul cu drojdie atunci când vrei să faci gogoși, plăcintă sau cozonac. Ce greșeli nu fac niciodată cele mai experimentate gospodine atunci când se apucă de pregătit produse culinare în propria bucătărie.

Care e motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul. Erorile pe care nu le realizează cele mai iscusite femei

Te-ai întrebat vreodată care este motivul pentru care aluatul cu drojdie nu-și dublează volumul? Ei bine, e vorba de mai multe greșeli pe care cele mai iscusite femei în bucătărie reușesc să te depășească extrem de ușor.

ADVERTISEMENT

Cea mai mare eroare pe care o fac gospodinele este faptul că nu respectă rețeta. E foarte important să folosești numai 15 grame de drojdie la un kilogram de făină. Cantitatea poate crește dacă în compoziție există ulei, unt sau mai multe ouă.

De asemenea, aluatul cu drojdie are nevoie de foarte mult zahăr, aceasta fiind o altă greșeală pe care o fac femeile legat de produsele de patiserie. Așadar, asigură-te că ai pus suficient din acest ingredient în castronul pentru realizarea gogoșilor.

ADVERTISEMENT

Totodată, drojdia care se diluează în apă are nevoie de anumite condiții în ceea ce privește temperatura lichidului. Asta înseamnă că lichiul trebuie să se încălzească până la 37 de grade înainte de a fi folosit în aluat.

De ce nu crește aluatul de gogoși

Un alt motiv pentru care nu crește aluatul de gogoși este și faptul că în încăpere nu este suficient de cald. Bucătăria trebuie să fie încălzită atunci când ne apucăm de pregătim compoziția pentru astfel de produse de patiserie.

ADVERTISEMENT

E important să acoperi bolul în care stă aluatul cu un prosop curat. Se lasă într-un loc cald, de preferat deasupra unui calorifer. În felul acesta volumul său va crește într-o perioadă destul de scurtă, de 1 – 2 ore.

Prin urmare, e indicat să faci aluatul dimineața și să te apuci de pregătirea desertului la prânz. De asemenea, aluatul trebuie frământat până ce se desprinde de pe mâini, fără să se lipească. Se pună făină de ajuns.

ADVERTISEMENT

Savoarea produselor de patiserie este dată de ingredientele pe care le conțin, printre acestea aflându-se esențele preferate. Totodată, untul este de mare ajutor în cazul gogoșilor pentru că așa pufoase și delicioase.

ADVERTISEMENT