Stiri sportive

De ce nu a dat nimeni nici un euro pe balonul lui Dobrin

Nicolae Dobrin a fost, poate, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. După ce a jucat împotriva lui Real Madrid în Cupa Campionilor, înscriind un gol, Santiago Bernabeu, faimosul...
28.12.2014 | 00:01

Nicolae Dobrin a fost, poate, cel mai mare fotbalist român al tuturor timpurilor. După ce a jucat împotriva lui Real Madrid în Cupa Campionilor, înscriind un gol, Santiago Bernabeu, faimosul preşedinte al “albilor”, a fost atît de impresionat de calităţile “Gâscanului” încît a fost dispus să ofere două milioane de dolari pentru a-l transfera de la FC Argeş. O sumă enormă pentru acele vremuri. Ceauşescu nu a fost, însă, de acord, astfel că Dobrin, considerat “bun naţional”, a continuat în Trivale.

492x0_Nicolae_Dobrin

Cadou special de la preşedintele Realului

Totuşi, din 1972, “Gâscanul” a rămas un apropiat al grupării madrilene, participînd chiar la cîteva partide caritabile sau demonstrative alături de jucătorii lui Real Madrid. De altfel, Florentino Perez, preşedintele grupării din capitala Spaniei, i-a făcut lui Dobrin un cadou special, cînd acesta din urmă a împlinit 58 de ani. “Prinţul din Trivale” a primit o minge aurie, cu autografele tuturor “galacticilor” din 2005, Casillas, Raul, Zidane, Ronaldo, Roberto Carlos, Figo, Robinho, Solari şi ceilalţi. Un dar special, de care “Gâscanul” era foarte mîndru.

Licitaţia a fost un fiasco

Dobrin s-a stins, însă, în 2007, iar cele mai dragi amintiri au rămas în grija soţiei sale. “Gâscanul” continuă să ajute şi dincolo de moarte. Astfel, mingea aurie primită cadou de la Perez a fost scoasă la licitaţie la o casă de profil din Bucureşti pentru a ajuta o familie să-şi reconstruiască locuinţa afectată de inundaţii. Licitaţia pentru minge a început de la 5.000 de euro, însă, surprinzător, nimeni nu a achiziţionat balonul de colecţie. Asta pentru că nici o persoană din sport nu a fost prezentă la casa de licitaţii!

“Oamenii au venit să cumpere tablouri şi picturi, nu mingi de fotbal!”

Spre dezamăgirea soţiei “Prinţului din Trivale”, invitată de onoare la licitaţie. Care a explicat, pentru FANATIK.RO, din ce cauză nici o persoană nu s-a încumetat să ofere măcar vreun euro pe mingea lui Dobrin. “Ce pot să mai spun? A fost o greşeală de la bun început. Păi nu poţi depune un balon de fotbal într-un loc unde se fac licitaţii pentru tablouri şi picturi. Păi oamenii vin acolo să cumpere opere de artă, nu baloane de fotbal. Fetele cărora le-am dat mingea nu au fost deloc inspirate. Am fi putut muta balonul de acolo, dar exista un contract, o durată fixă pentru care acesta trebuia să rămînă în acel loc”, a spus, pentru FANATIK.RO, Gica Dobrin.

Nu mai este la curent cu licitaţia

În mod normal, o astfel de licitaţie ar fi trebuit să aibă loc la sediile FRF sau LPF. Din păcate, aceste foruri nu s-au arătat interesate de eveniment. “Nu m-a sunat nimeni din partea acestori foruri. Păi nici nu am nevoie! De ce să o facă? Cînd Gicu trăia mai primeam un telefon din partea lor, dar acum nimic. Referitor la licitaţie nu ştiu ce s-a mai întîmplat. Am fost plecat din ţară şi am revenit abia acum cîteva zile. O să sun fetele să aflu ce s-a mai întîmplat cu balonul”, a încheiat Gica Dobrin pentru FANATIK.RO.

395 de partidea a jucat Dobrin pentru FC Argeş. A marcat 106 goluri

1 gol a marcat Dobrin contra lui Real Madrid în ediţia 1972-1973 a Cupei Campionilor. Piteştenii au cîştigat în Trivale cu 2-1, dar au fost eliminaţi cu scorul general de 3-4

PARIU FARA RISC de pâna la 150 Ron la Unibet! Fa-ti si tu un cont acum!