Life

De ce nu e bine să bei două cafele una după alta. Greșeala pe care multe persoane o fac pe timpul zilei

Obișnuiești să bei două cafele una după alta? Mai bine te gândești de două ori înainte să faci acest lucru, pentru că efectul nu va fi cel dorit.
15.06.2024 | 15:24
De ce nu e bine sa bei doua cafele una dupa alta Greseala pe care multe persoane o fac pe timpul zilei
De ce nu e bine să bei două cafele una după alta. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să bei două cafele una după alta? Cafeaua este băutura nelipsită din viața multor persoane. Unii o consumă dimineața, imediat după trezire, în timp ce alții aleg să se bucure de ea pe parcursul zilei.

De ce nu e bine să bei două cafele una după alta

Cafeaua are într-adevăr o mulțime de beneficii pentru organism. Există însă unele reguli nescrise care trebuie știute. Spre exemplu, tu știi în cât timp este absorbită cofeina în organism?

ADVERTISEMENT

Dacă ai cunoaște acest detaliu, poate obiceiurile tale s-ar schimba. Cercetătorii spun că 99% din cofeină e absorbită în organism în 45 de minute după ce o cafea a fost consumată. Ce înseamnă asta?

Că dacă bei două cafele una după alta, crezând că prima nu a avut efect, s-ar putea să nu ai rezultatul dorit. Conform cercetătorilor timpul de înjumătățire a cofeinei poate varia între 1,5 și 9,5 ore.

ADVERTISEMENT

Astfel, este bine să așteptăm ceva timp după prima cafea pentru a avea efectul dorit. În caz contrar, s-ar putea să fim mai agitați, iar mai apoi, somnul nostru va fi și el afectat. Dr. Michael Breus, expert în somn și psiholog, a vorbit despre acest subiect.

Ce se întâmplă dacă bei cafea după ora prânzului

Acesta spune că nu e bine să bei două cafele una după alta. Mai mult de atât, cafeaua trebuie evitată după ora prânzului. În caz contrar, aceasta poate afecta calitatea somnului, dar și starea noastră de bine.

ADVERTISEMENT

„Cofeina este un stimulent și blochează aspectele care promovează somnul. Greșeala numărul unu pe care o fac băutorii de cafea și care afectează somnul este acea de a o consuma după prânz”, spune dr. Breus, conform wellandgood.com.

Tocmai din acest motiv, pentru a avea un somn de calitate și odihnitor, este bine să alegem atent ora la care bem cafeaua. De asemenea, trebuie să înțelegem că la fel ca și în cazul altor stimulente, efectul se poate lăsa așteptat.

ADVERTISEMENT

Specialiștii ne recomandă să nu consumăm cafea cu șase ore înainte de culcare cel puțin. Iar dacă ținem cont de această regulă vom vedea că ne odihnim mai bine, iar organismul nostru va fi și el revigorat.

ADVERTISEMENT