Ce se întâmplă dacă dormi cu verigheta pe deget. La ce pericole te expui dacă ai acest obicei și de ce recomandă specialiștii să renunți cât mai repede la el.
Fără doar și poate, verigheta este una dintre cele mai importante bijuterii pe care o poartă o persoană. Aceasta are o simbolistică aparte și, tocmai de aceea, se spune că nu este bine să o dai jos de la deget.
Chiar dacă este un simbol al comuniunii și al iubirii eterne, verigheta nu trebuie purtată fără întrerupere. Potrivit specialiștilor, în timpul somnului, este recomandat să renunți la ea, asta dacă nu vrei să te confrunți cu anumite probleme.
Verigheta și, în general, bijuteriile purtate peste noapte sunt o amenințare la adresa pielii. Verigheta poate favoriza apariția reacțiilor alergice, a infecțiilor bacteriene și chiar a iritațiilor.
Expertul în bijuterii Neil Dutta, de la Angelic Diamonds, îi sfătuiește pe purtătorii de bijuterii să renunțe la ele pe timpul serii. Din cauză că acestea creează un mediu umed și cald, bacteriile și ciupercile se acumulează mult mai repede. Ba chiar, în unele cazuri, purtarea verighetei în somn poate duce la agravarea unor afecțiuni dermatologice existente.
”Purtarea continuă a inelului, mai ales în timpul somnului, creează un mediu propice pentru probleme ale pielii. Inelul acționează ca o barieră, reținând umiditatea, celulele moarte ale pielii și bacteriile.”, a explicat Neil Dutta.
Cei care poartă constant verigheta în somn se pot alege cu dermatită de contact. Aceasta se manifestă mult mai puternic la persoanele care au deja sensibilitate la metale. Printre simptome se numără roșeața, inflamația și mâncărimea.
Pentru a sta departe de astfel de probleme, expertul în bijuterii recomandă renunțarea la obiceiul de a purta verigheta în somn. În lipsa ei, pielea poate să respire, iar umiditatea de pe deget se va reduce considerabil.
Dincolo de riscurile pentru piele, obiceiul de a purta verigheta în timpul somnului duce la deformarea bijuteriei. Din cauză că se exercită presiune asupra ei, dar și asupra pietrelor prețioase, acolo unde acestea există, bijuteria se va deteriora mult mai repede.
”Purtarea inelului în pat echivalează cu supunerea lui unui veritabil test de rezistență. Acest stres inutil asupra monturii poate slăbi structura care ține piatra centrală. Prin îndepărtarea inelului înainte de culcare, nu doar că îi protejați structura, ci și preveniți reparații costisitoare.”, a spus expertul în bijuterii.