Sport

De ce nu e bine să îți întâlnești idolii! “Turbo” Halep a învins-o fără emoții pe Ruse sub privirile Emmei Răducanu

Simona Halep a făcut o demonstrație de forță în turul inaugural de la Transylvania Open reușind să o învingă cu 6-1, 6-2 pe Gabriela Ruse, sub privirile Emmei Răducanu, care a urmărit meciul din tribune.
27.10.2021 | 18:01
De ce nu e bine sa iti intalnesti idolii Turbo Halep a invinso fara emotii pe Ruse sub privirile Emmei Raducanu
De ce nu e bine să îți întâlnești idolii! "Turbo" Halep a învins-o fără emoții pe Ruse sub privirile Emmei Răducanu
ADVERTISEMENT

Simona Halep a impresionat la debut în Transylvania Open. Favorita numărul 1 a competiției nu i-a dat nicio șansă Gabrielei Ruse în meciul vedetă a primei runde, încheiat 6-1, 6-2.

Specialiștii se așteptau la un duel echilibrat, în condițiile în care Simona Halep speră să revină în cea mai bună formă după un an dificil, în contrast cu Gabriela Ruse, aflată în cel mai bun moment al carierei.

ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să îți întâlnești idolii!

Înaintea meciului, Gabriela Ruse era bucuroasă că o să își întâlnească, în sfârșit, idolul copilăriei în meci direct. O vorbă din popor spune că nu este bine să îți întâlnești idolii, iar într-un alt sens decât cel original, așa s-a întâmplat și la Cluj.

Primul game a fost unul echilibrat în care Ruse și-a arătat colții și a ratat o minge de break. Simo a revenit, a câștigat și apoi a început dominarea autoritară. Într-o formă fizică foarte bună și cu un tonus excelent, fostul lider mondial a fost mereu în control.

ADVERTISEMENT
Simona Halep și Gabriela Ruse
Simona Halep și Gabriela Ruse

Gabriela Ruse, fără nicio șansă în fața Simonei Halep!

Gabriela Ruse a încercat să o scoată din ritm și să o pună în dificultate pe Halep, însă fostul lider mondial a contracarat fără emoții tentativele Gabrielei, exasperată și ea la un moment dat de jocul bun al adversarei.

După 20 de minute de joc a fost deja 5-0 pentru Simona, iar în final de set, Gabriela Ruse a reușit să își facă pentru prima dată serviciul. În game-ul imediat următor, Simo a închis setul cu un 6-1 dominant.

ADVERTISEMENT

Emma Răducanu a urmărit demonstrația de forță din tribune

În tribune s-a aflat și Emma Răducanu alături de tatăl ei. Au urmărit demonstrația de forță a Simonei Halep din lojă. Emma și Gabriela Ruse s-au antrenat împreună de mai multe ori în această săptămână.

Simona Halep
Simona Halep

Setul secund a început mai echilibrat, Ruse reușind să își facă serviciul și apoi a pus presiune pe Simona. Însă, Halep a reușit să pună la punct lucrurile rapid și în setul secund, într-un stil destul de agresiv de joc, spre care spune că tinde.

ADVERTISEMENT

Și-a făcut serviciul, apoi a intrat în control cu un nou break, care a ajutat-o să se desprindă. Gabriela Ruse are meritul de a fi ținut cu dinții de acest meci și de a fi încercat totul în fața Simonei Halep.

Simona Halep, chef de joc fără rabat de la efort!

Însă, fosta campioană de la Roland Garros și Wimbledon nu a făcut economie de efort și a alergat după fiecare minge, Gabi lovindu-se de un adevărat zid în acest meci. Simona a fost tare și la serviciu.

Nu a cedat niciun break și a închis meciul cu 6-1, 6-2. O victorie fără emoții care arată că Simona Halep nu a venit la Cluj în excursie și chiar vrea să sărbătorească Halloween-ul la Transylvania Open, cu un nou trofeu.

De ce nu e bine să îți întâlnești idolii! "Turbo" Halep a învins-o fără emoții pe Ruse sub privirile Emmei Răducanu
Simona Halep, la finalul meciului.

“Simo”, test cu Gracheva în optimi! Când se joacă meciul

În turul următor, Simona Halep va evolua împotriva Varvarei Gracheva. Rusoaica a învins-o în primul tur pe Andrea Petkovic, scor 6-4, 2-6, 6-4. Confruntarea va avea loc în cursul zilei de joi.

Pare un test mai ușor pentru Simona Halep decât cel împotriva Gabrielei Ruse, însă rusoaica a arătat în meciul cu Petkovic că este o jucătoare periculoasă, care nu este intimidată de numele sonore dintr-un turneu.

  • 5 ani au trecut de la ultimul meci jucat în România de Simona Halep într-un turneu WTA 
  • 22 de titluri WTA a obținut Simona Halep în carieră
ADVERTISEMENT