Life

De ce nu e bine să îți ții cosmeticele în torpedoul mașinii. Greșeala pe care multe persoane o fac fără să știe la ce pericole se expun

La ce pericole te expui dacă obișnuiești să ții produsele cosmetice în torpedoul mașinii. Obiceiul nociv pe care îl au mulți șoferi.
07.06.2024 | 23:30
De ce nu e bine sa iti tii cosmeticele in torpedoul masinii Greseala pe care multe persoane o fac fara sa stie la ce pericole se expun
De ce nu este bine să ții cosmeticele în torpedoul mașinii. Sursa foto: captură Youtube, Pixabay
ADVERTISEMENT

Torpedoul mașinii este locul perfect pentru a depozita anumite lucruri. Sau, cel puțin, așa cred șoferii. Ei bine, potrivit specialiștilor, anumite produse nu ar trebui să ajungă niciodată acolo. Iată la ce pericole te expui dacă nu ții cont de aceste reguli.

Torpedoul mașinii se transformă într-un cuptor în zilele toride de vară

Șoferii din România și nu numai au transformat torpedoul mașinii într-un adevărat loc de depozitat lucruri. De la acte și până la mâncare, acolo se află de toate. Însă, se pare că unele lucruri nu au ce căuta în torpedoul mașinii.

ADVERTISEMENT

Este foarte bine cunoscut faptul că, în zilele caniculare, în mașină se înregistrează temperaturi record. În România, temperaturile ridicate țin din iunie până în septembrie, ceea ce înseamnă că în această perioadă, mașina ”fierbe”.

În zilele în care termometrele arată mai mult de 30 de grade, șoferii trebuie să știe că în mașină vor fi minim 40 de grade. Tocmai de aceea, nu trebuie să lase în torpedou diverse lucruri, precum cosmetice, medicamente sau mâncare.

ADVERTISEMENT

În zilele caniculare, torpedoul se transformă într-un cuptor. Astfel, alimentele depozitate acolo se vor altera instant. În funcție de textura și de compoziția lor, unele se pot topi.

De ce nu este recomandat să ții cosmeticele în torpedou

Doamnele și domnișoarele care lasă cosmeticele în torpedoul mașinii, ar trebui să renunțe cât mai repede la acest obicei. Din păcate, temperaturile extreme nu doar că le alterează, ci le pot transforma în produse toxice.

ADVERTISEMENT

Cosmeticele aplicate pe corp sau pe ten după ce au stat în torpedou la temperaturi extreme sunt un real pericol. Acestea pot cauza erupții, iritații sau reacții alergice.

Același lucru se întâmplă și în cazul medicamentelor. Nu doar că își pierd din proprietăți, ci devin toxice. Consumate după ce au stat în torpedou, pot duce la dureri abdominale, stări de rău sau chiar toxiinfecții alimentare.

ADVERTISEMENT

În torpedou nu trebuie lăsate niciodată nici dispozitivele electronice sau brichetele. Dacă mașina stă o zi întreagă la soare, aceste obiecte lăsate în torpedou prevestesc un real dezastru.

Brichetele și dispozitivele electronice pot exploda. De asemenea, nici băuturile acidulate nu trebuie lăsate în torpedou, căci și acestea riscă să explodeze.

ADVERTISEMENT
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost...
Iubita lui Cristiano Ronaldo a întors toate capetele la Dortmund! Cum a fost surprinsă în tribune la Turcia - Portugalia
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ –...
Europa are un nou motor economic. Turiștii americani au declanșat „boala plajei“ – analiză WSJ
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum...
Cum l-a batjocorit Dana Budeanu pe Ciprian Marica, după ce a văzut cum a apărut îmbrăcat la PRO TV, in timpul meciului România-Ucraina: “Bun de circ”
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a...
Filmul accidentului din Maramureş, în care un tânăr de 24 de ani şi-a pierdut viaţa. Impactul cumplit a trezit localnicii din somn
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat,...
Milionarul care şi-a dus soţia şi amanta în acelaşi loc! Cum a evitat, la limită, o confruntare teribilă între cele două femei
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată...
Wow, ce soție sexy are Edi Iordănescu! Arabella a fost fotomodel și arată impecabil după 3 nașteri! FOTO
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin...
Anunț pentru pensionarii care NU AU PRIMIT decizia de recalculare a pensiei prin poștă. Ce au de făcut
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Ilona Brezoianu s-a căsătorit cu iubitul ei! Primele IMAGINI de la eveniment
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Recalcularea pensiilor, o mare problemă. Cine va trebui să plătească din buzunar
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei....
Dana Nălbaru a făcut anunțul despre relaţia cu Dragoș Bucur și familia ei. Cum au reacționat fanii de pe rețele
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au...
LIVETEXT România – Belgia 0-2. Grupă de infarct pentru „tricolori”. Toate echipele au câte trei puncte. Ultima etapă va fi decisivă
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar...
Actorul român care nu s-a căsătorit niciodată. A jucat într-un film celebru, dar a avut parte de o moarte cumplită