Life

De ce nu e bine sa mănânci fructe deshidratate cumpărate din supermarket. Greșeala pe care o fac mulți români

De ce nu trebuie să mănânci fructe deshidratate cumpărate din supermarket. Mulți români fac această greșeală, dar pot avea probleme.
10.07.2024 | 17:57
De ce nu e bine sa mananci fructe deshidratate cumparate din supermarket Greseala pe care o fac multi romani
De ce nu trebuie să consumi fructe deshidratate din supermarket. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Motivul pentru care nu e bine să consumi fructe deshidratate achiziționate din supermarket. Acestea nu sunt deloc sănătoase, dar există alte variante.

De ce nu e bine sa mănânci fructe deshidratate cumpărate din supermarket. Ce conțin, de fapt

Fructele uscate din comerț se numără printre alimentele achiziționate de multe persoane, întrucât consideră că pot consuma, în acest fel, o gustare sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Specialiștii spun, însă, că aceasta nu ar fi o alegere tocmai potrivită. Fructele uscate de la supermarket pot conține ingrediente nocive, care pot duce la probleme.

Aceste fructe sunt lăsate mai mult timp în cantități concentrate de zahăr, pentru a evita mucegăirea lor. Cu toate că mulți le consideră alternative de gustări sănătoase, conțin cantități mari de zahăr și sulfiți

ADVERTISEMENT

“Eu nu sunt tocmai pentru fructele deshidratate, pentru că au un conținut mare de zahăr, sunt lăsate foarte mult timp în cantități concentrate de zahăr (cum ar fi curmalele, smochinele, stafidele).

Noi le considerăm variante sănătoase, dar ele sunt, de fapt, pline de zahăr și sulfiți, că altfel s-ar mucegăi”, a explicat Ligia Pop, consultant în nutriție, pentru dcmedical.ro.

ADVERTISEMENT

În ce condiții e bine să consumi fructe uscate

În schimb, dacă îți plac fructele uscate, atunci le poți consuma într-o variantă naturală și sănătoasă. Doar așa nu vei mai avea teama că pot să conțină prea mult zahăr sau alte ingrediente toxice.

Ligia Pop a spus că poți coace fructele natural, însă a precizat că sunt dificil de găsit. Mai multe persoane au observat că gustul unor fructe nu mai este același ca în copilărie.

ADVERTISEMENT

Motivul principal este dat de faptul că fructele sunt recoltate prematur. Acestea sunt lăsate să se coacă treptat, în condiții artificiale. Pentru a putea asigura un aport optim de vitamina C și minerale, fructele trebuie lăsate la copt sub lumina soarelui.

De altfel, fructele care sunt coapte natural conțin mulți nutrienți maturi, complet formați, care pot avea beneficii pentru sănătate, după cum a mai spus consultantul în nutriție.

“Ca o alternativă, ar fi fructele coapte natural. Sunt foarte greu de găsit în ziua de astăzi. Mulți oameni se plâng că nu mai miroase o caisă sau o piersică cum mirosea cea din copilărie, pentru că ele au fost culese crude și lăsate să se coacă treptat, în lădițe.

O alternativă ar fi fructele lăsate să se coacă natural, în bătaia soarelui, culese coapte. Este foarte greu pentru cei care nu au grădină, dar pot apela la producătorii locali, sunt foarte multe ferme, care oferă posibilitatea să culegi singur sau cu familia, cu școala”, a mai spus specialista.

De altfel, consumul excesiv de zahăr poate provoca probleme mari de sănătate, mai ales pentru ficat. Dacă vrei să consumi fructe uscate, atunci e bine să te orientezi către opțiuni naturale.

“Mai bine mănânci pătrunjel sau mai bine îți iei un lămâi rezistent la ger. Sunt foarte multe opțiuni și trebuie doar să căutăm și să investigăm celelalte opțiuni ale zahărului. Ficatul este suprasolicitat în momentul în care mâncăm o cantitate mare de zahăr”, a mai adăugat Ligia Pop.

ADVERTISEMENT
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar...
„Cutremur” la Universitatea Craiova » Mitriță i-a înjurat pe secunzii lui Gâlcă, iar antrenorul principal a ripostat!
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă...
Euro 2024, dincolo de ce s-a văzut la televizor: dovada că „dictatura“ spaniolă e la putere în fotbal ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie...
Cadavrul din valiză, găsit în Vaslui: imagini-cheie surprinse pe camere. Ce se ştie despre bărbatul ucis
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o...
Vestea la care nimeni nu se aștepta! Sportivul a anunțat că are o relație cu un bărbat! 'Cel mai frumos lucru în viață e să ai alături partenerul potrivit'
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
RĂSTURNARE de SITUAȚIE în ASASINATUL lui TRUMP! S-a aflat ACUM!
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre...
EXCLUSIV Cât a mers darul la nunta lui Ianis Hagi. Detalii neștiute despre petrecerea anului
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
România, ținta propagandiștilor ruși. Răspunsul fulger de la București
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu...
Romina Gingașu a pus ochii pe Piero Ferrari de la început și nu s-a lăsat până nu a luat-o de soție. Diferența de 45 de ani nu a contat. ''Îl invitam peste tot, dar mă refuza''
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România...
Răsturnare de situație. Gabriel Resources a obținut suspendarea executării hotărârii prin care România a câștigat procesul de arbitraj pentru Roșia Montană
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat,...
Cum se folosește, de fapt, corect ventilatorul. Trucul care îți răcorește casa imediat, necunoscut de români