De ce nu e bine să mănânci roșiile care au acest semn când le tai? Sunt anumite detalii pe care puțin oameni le observă. Adevărul este că dacă suntem atenți la ele, putem evita un mare pericol.
Roșiile sunt niște legume delicioase. De asemenea, acestea au numeroase beneficii pentru organismul nostru. Iar spre deosebire de altele pot fi cultivate și foarte ușor și se găsesc mai în orice magazin.
Astfel, oricine are șansa să se bucure de legume proaspete, la prețuri rezonabile. Chiar dacă roșiile par banale la prima vedere însă, ele pot ascunde câteva detalii pe care poate că românii nu le-au luat în calcul.
De ce nu e bine să mănânci roșiile care au acest semn când le tai? Costel Vînătoru, directorul Băncii de Resurse Genetice și Vegetale din Buzău, trage un semnal de alarmă în acest context.
El vorbește despre roșiile care au în interior o parte încă verde, lemnoasă. Este vorba practic despre ”miezul” tare al unei roșii. Cercetătorul spune că acesta nu trebuie consumat în niciun caz.
De ce nu e bine să mănânci roșiile care au acest semn când le tai? Practic, partea respectivă, încă verde, ne poate pune în pericol. Totul depinde de soiul pe care am ales să îl achiziționăm.
Deși roșia arată bine din exterior, interiorul ne poate spune mai multe decât am fi crezut. Astfel, semnul respectiv ne poate spune că roșia a fost practic forțată să crească, iar diferite substanțe au fost utilizate.
„Deci vorbim de un hibrid sau un soi care are această caracteristică, nu este aclimatizat, practic este creat pentru productivitate, pentru fermitate, dar are acel cep lemnos.
Pe de altă parte, poate să fie o maturare forțată a fructului, să fie folosite substanțe de maturare forțată și atunci sigur fructul încearcă să arate bine la exterior dar practic pulpa lui se maturează, dar rămâne acest miez și aceste fibre puternic lemnoase în interior pentru că a fost maturat forțat nu a parcurs fenofazele în timpul optim și s-a grăbită coacerea”, a spus Vînătoru la B1 TV.
De ce nu e bine să mănânci roșiile care au acest semn când le tai? Specialistul spune că există riscul ca o persoană să se îmbolnăvească. Mai exact, partea lemnoasă poate conține o ”otravă naturală”.
„Nu sunt bune pentru consum pentru că tocmai vorbim de tomată care aparține familiei solanacee, deci frunza este toxică, nu este destinată consumului și cepul acela lemnos este cu conținut ridicat în solanină,
Deci o otravă naturală pe care o are planta la care probabil se mai adaugă și cele pe care le-a aplicat cultivatorul sau nu le-a aplicat corect sau în exces și se pot regăsi în fruct”, a mai punctat Vînătoru.