Life

De ce nu e bine să păstrezi hainele unei rude care a murit. Ce trebuie să faci, de fapt, cu ele

Multe persoane aleg să păstreze hainele unei rude care a murit. Este însă acest lucru corect? Un maestru spiritual aduce o serie de clarificări.
16.04.2023 | 14:43
De ce nu e bine sa pastrezi hainele unei rude care a murit Ce trebuie sa faci de fapt cu ele
De ce nu e bine să păstrezi hainele unei rude care a murit. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Trebuie să păstrăm hainele unei rude care a murit sau să le aruncăm? Multe persoane aleg să nu se despartă de o mare parte dintre acestea. Ele amintesc de persoana pierdută și de asemenea, poate fi dificil să renunțăm la toate aceste lucruri.

Legătura dintre haine și o persoană decedată

Totuși, maestrul spiritual Sadghuru are o cu totul altă părere despre ce trebuie să facem cu hainele unei rude care a murit. Potrivit acestuia, nu este bine să le păstrăm. De asemenea, el a explicat și ce se întâmplă cu organismul unei persoane atunci când moare.

ADVERTISEMENT

Potrivit maestrului spiritual, o persoană nu moare într-o singură zi, iar în tot acest timp, corpul trece prin numeroase procese. Se întâmplă lucruri similare precum cele din momentul nașterii. Astfel, în total există cinci manifestări fizice.

Este vorba despre samana, pana, udata, pana și vyana. Sadghuru spune că prima dintre ele începe în momentul în care se declară moartea. Samana se ocupă de temperatura corpului și scade odată cu momentul morii. Iar de aici corpul se răcește.

ADVERTISEMENT

Mai apoi, în următoarele ore iese pana, iar mai apoi, într-un interval de 11-14 zile iese vyana. Maestrul spiritual spune că în această perioadă există numeroase procese tantrice prin care corpul unei persoane poate să fie readus la viață. 

Și totuși ce se întâmplă cu hainele unei rude care a murit și care este legătura cu aceste procese? Maestrul spune că toate hainele purtate de persoana respectivă, în special cele apropiate de corp, absorb anumite cantități din ADN-ul persoanei respective.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce ești tu, din punct de vedere fizic, poate fi luat din hainele tale, în special din cele mai apropiate de corpul tău. Se pot preleva de pe ele probe de ADN, deci, tu încă ești acolo peste tot”,  a explicat aceasta.

De ce nu e bine să păstrezi hainele unei rude care a murit

Tocmai din acest motiv, yoginii aleg să dea foc colibei unde au locuit, dar și hainelor. Aceștia nu își doresc să rămână nimic din ei care să trăiască ulterior. Trebuie urmată această regulă și de către oamenii de rând? Expertul spune că într-adevăr, o persoană poate aduna haine, dar și alte obiecte vestimentare.

ADVERTISEMENT

Acestea nu trebuie păstrate în niciun caz, ci donate. Însă înainte de a face acest lucru, ele trebuie neapărat spălate. De asemenea lenjeria intimă trebuie arsă, având în vedere că aceasta a fost extrem de aproape de corpul persoanei respective.

O altă regulă este că lucrurile trebuie donate în primele zile după moartea unei persoane, a mai adăugat acesta.Iar același lucru este valabil și în cazul hainelor care trebuie arse. ”Dacă îi dai unui câine 100 de jachete și îi spui să îl caute pe Jim, el va mirosi exact jacheta lui Jim. Deci, Jim rămâne cumva în jacheta respectivă.

La moartea unei persoane, dacă corpul acesteia încă rămâne în jur, în diverse tipuri de forțe ar putea să își facă apariția. Jacheta lui Jim e ca un fel de corp neocupat, ceea nu e chiar un lucru bun”, a mai completat el.

ADVERTISEMENT
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în...
Iarna adevărată pune stăpânire treptat pe întreaga țară. Când ajunge ninsoarea și în București
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus...
A fost desemnată cea mai frumoasă femeie din țara ei, dar a spus "stop" și acum e sportivă profesionistă
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se...
Simona Halep ar fi părăsit România definitiv. Unde ar fi hotărât să se stabilească sportiva din Constanța
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat...
Dorian Popa a luat o decizie radicală după ce a fost prins drogat şi în chiloţi la volan, iar iubita de 40 de ani l-a părăsit
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost...
Caz șocant în Olt. Un bărbat a fost decapitat, iar capul i-a fost aruncat la WC
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca...
Despre Patriarhul Daniel putine s-au stiut in totii anii acestia. Se stie ca nu este casatorit, dar in 2013, din senin o tanara spunea ca ii este fiica si ca vrea sa faca test de paternitate. Ce s-a aflat acum despre ea
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
CUTREMUR ÎN DOSARUL Caracal! Vestea primită de Gheorghe Dincă în închisoare
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
Teroare în Europa. Se așteaptă atentate de sărbători
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul...
S-A DECIS! Mai puțină muncă pentru români. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de...
Uluitor! Ce pensie au Corina Chiriac și Maria Dragomiroiu, după ani întregi de carieră: „Mi-am redus la minimă necesitate cheltuielile. Dacă știam ce vremuri vin...”
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala...
INVESTIGAȚIE. Cum a cumpărat familia Negoiță, parcelă cu parcelă, 12 hectare lângă Hala Laminor. Se fac blocuri lângă mallul de 133 de milioane de euro al lui Robert Negoiță
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i...
Zodia care va trăi un miracol divin înainte de Crăciun. Toată viața i se va schimba complet
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune...
E mereu zi! Care e locul de pe Terra unde soarele nu apune niciodată? Cum arată 24 de ore în 30 de secunde!