De ce nu e bine să porți cercei des. Ce se întâmplă în momentul în care nu îi mai dai jos deloc. Medicii dermatologi au explicat care sunt pericolele care pot apărea și pe care s-ar putea să nu le iei în calcul la prima vedere.
Motivul pentru care nu trebuie să porți întotdeauna cercei. Riscul la care te expui dacă nu îi scoți absolut deloc din urechi. Specialiștii în domeniul medical vin cu explicații clare legat de acest obicei, întâlnit cel mai des la femei.
Georgiana Gheba, de profesie medic dermatolog, a dezvăluit într-un clip de pe social media de ce purtarea acestor bijuterii pe termen lung poate duce la unele probleme de sănătate. Doctorul a arătat care este impactul la care se expun oamenii.
„De ce miros cerceii a brânză stricată atunci când îi dăm jos din urechi? Cu cât purtăm mai mult o pereche de cercei, la acel nivel se acumulează celule moarte, transpirație, produs pentru păr, mai ales șampoane.
Bacteriilor și fungilor le place zona de umiditate, dar și de loc închis și vin și ele acolo”, a spus medicul dermatolog pe contul personal de TikTok, acolo unde are foarte multe sfaturi pentru cei care o urmăresc.
Purtarea îndelungată a cerceilor poate crește riscul de infecții. Acest pericol este și mai mare dacă bijuteriile nu sunt confecționate din materiale hipoalergenice sau dacă igiena nu este una corespunzătoare.
Georgiana Gheba are și câteva sfaturi pentru a sta departe de aceste neplăceri. Doctorul le recomandă doamnelor să dezinfecteze măcar o dată pe săptămână perechea preferată de cercei sau pe cea purtată cel mai des.
De asemenea, e foarte important ca bijuteriile de urechi să se schimbe cel puțin o dată pe lună. Medicul dermatolog le mai sfătuiește pe femei ca atunci când dau jos cerceii să spele zona găurilor cu un gel blând de curățare pentru față.
În plus, este indicat să faceți pauze regulate de la purtarea acestor accesorii pentru a permite pielii să respire și implicit să se repare. Totodată, ar fi bine să scoateți cerceii în timpul somnului pentru o odihnă mai bună.