Life

De ce nu e bine să pui routerul Wi-Fi pe holul casei tale. Greșeala care poate distruge conexiunea la internet

Evită să pui routerul Wi-fi pe holul casei tale. Mulți oameni fac această greșeală. Care sunt obiectele care pot impacta conexiunea ta la internet?
17.05.2024 | 13:34
De ce nu e bine sa pui routerul WiFi pe holul casei tale Greseala care poate distruge conexiunea la internet
De ce nu e bine să pui routerul Wi-Fi pe holul casei tale. Foto: Canva
ADVERTISEMENT

Ai probleme cu conexiunea la internet fără un motiv aparent? Ei bine, se poate ca routerul tău să fie amplasat într-un loc nepotrivit. De ce nu e bine să pui routerul Wi-Fi pe holul casei tale și care sunt obiectele care pot impacta conexiunea ta la internet?

De ce să nu pui router-ul Wi-fi pe holul casei tale. Greșeala care poate distruge conexiunea la internet

Poziționarea routerului Wi-fi în casă este aspectul cheie pentru o viteză mai bună și constantă a internetului. De multe ori, semnalul emis de acest dispozitiv poate fi bruiat de obiecte și aparate de uz casnic fără să îți dai seama. Acest lucru poate încetini viteaza internetului.

ADVERTISEMENT

Foarte mulți oameni aleg să amplaseze routerul Wi-Fi în holul de la intrare. Însă, mulți nu știu că această încăpere poate conține un obiect care blochează semnalul Wi-Fi, cunoscut în engleză drept „Wi-Fi killer”. Este vorba despre oglindă.

Unde să nu pui niciodată routerul Wi-fi. Locuri de evitat

Nu amplasa routerul lângă oglinzi. Semnalele radio emise de router pot fi reflectate de oglinzi, distorsionând astfel felul în care acestea sunt emise în locuință. Suprafețele plane și reflectorizante, cum sunt oglinzile, pot cauza astfel de interferențe neplăcute.

ADVERTISEMENT

Totodată, evită să amplasezi routerul în bucătărie. Electrocasnicele din bucătărie pot interfera cu semnalele radio emise de router, afectând calitatea conexiunii Wi-Fi. În plus, suprafețele metalice și apa pot perturba și ele semnalul. De exemplu, cuptorul cu microunde folosește același canal de 2,4 gHz ca routerele Wi-Fi. Chiar și un acvariu cu pești poate impacta conexiunea deoarece apa inhibă semnalul.

Routerului Wi-Fi trebuie să fie amplasat cât mai aproape de dispozitivele care sunt conectate la el. În mod ideal, acesta ar trebui să-și aibe locul în mijlocul casei. Astfel, semnalul se va răspândi în mod egal și întreaga casă se poate bucura de o conexiune bună la internet.

ADVERTISEMENT

Dacă este prea aproape de fereastră, routerul va transmite o mare parte din semnal în exteriorul casei. De asemenea, dacă este pus pe podea, semnalul emis va fi absorbit de sol. Cel mai bine ar fi ca routerul să stea pe o masă, la aceeași înălțime cu dispozitivile folosite precum laptop, telefon sau televizor.

Într-un sondaj realizat de Virgin Media O2 cu 2.000 de adulț, s-a arătat că mulți dintre noi cunoaștem locurile în care ar trebui și în care nu ar trebui să punem routerul, și totuși, continuăm să-l amplasăm acolo. Aproximatic 41% admit că își pun routerul lângă sau în spatele televizorului, 12% îl lasă pe podea iar 6% îl pun sub pat.

ADVERTISEMENT