News

Este bine să spui Paște Fericit? Dezvăluirea a fost făcută de un preot. Motivul pentru care urarea este greșită

18.04.2020 | 18:18
Este bine sa spui Paste Fericit Dezvaluirea a fost facuta de un preot Motivul pentru care urarea este gresita
Un preot a dezvăluit de ce nu e bine să spui Paște Fericit și a precizat care sunt urările ce pot fi transmise cu ocazia acestei Sărbători
ADVERTISEMENT

Un preot a dezvăluit de ce nu e bine să spui Paște Fericit și a precizat care sunt urările ce pot fi transmise cu ocazia acestei Sărbători.

De ce nu e bine să spui Paște Fericit

Părintele Visarion Alexa a explicat la emisiunea ”Neatza cu Răzvan și Dani” de la Antena 1 de ce nu este bine ca oamenii să spună Paște Fericit cu ocazia Sfintelor Sărbători.

ADVERTISEMENT

”Să pască cine vrea, eu nu aș vrea să mi se ureze așa. Urările cele mai importante sunt Hristos a înviat! – Adevărat a înviat! sau Sărbătoare cu bucurie!”, a declarat preotul Visarion Alexa.

Această informație vine cu câteva zile înaintea Paștelui, iar o statistică arată că cele mai folosite urări de români în această perioadă sunt ”Hristos a înviat!” și ”Paște fericit!”

ADVERTISEMENT

Personalul bisericesc va distribui Sfintele Paști și Lumina Sfântă

FANATIK a întocmit o listă de posibile urări cu ocazia Sărbătorilor de Paște, mesaje ce pot fi trimise de pe telefonul mobil sau pe rețelele de socializare, dar și versuri şi mici poezii.

Chiar dacă omenirea a încercat secole de-a rândul să o descopere, întreaga poveste de viață a Mântuitorului Iisus Hristos continuă chiar și în zilele noastre să fie învăluită în mister.

ADVERTISEMENT

Oameni de știință sau simpli credincioși, cu toții au căzut, însă, de acord asupra unui aspect: existența fiului lui Dumnezeu, precum și sacrificiul suprem pe care acesta l-a făcut în numele tuturor credincioșilor nu pot fi puse la îndoială.

Din cauza măsurilor de distanțare socială și de reducere a mobilității oamenilor, Sfintele Paști și Lumina Sfântă vor fi distribuite populației de personalul bisericesc, însoțit de maximum cinci voluntari, cu toții având echipament de protecție.

ADVERTISEMENT

Potrivit Bisericii Ortodoxe Române, spovedania şi împărtăşirea credincioşilor de pe teritoriul țării noastre se pot face în continuare, însă doar la domiciliu, cu respectarea anumitor reguli.

ADVERTISEMENT