Life

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului. Cât de periculos e acest gest, de fapt

Obișnuiești să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului? Dacă și tu faci asta, mai bine te gândești de două ori înainte.
25.06.2024 | 15:16
De ce nu e bine sa stai cu picioarele pe bordul masinii in timpul mersului Cat de periculos e acest gest de fapt
De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului? În timpul drumurilor lungi, e posibil ca la un moment dat fie să te plictisești, fie să vrei să îți întinzi picioarele.

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului

Și cel mai probabil dacă stai pe scaunul din dreapta, în față, vei avea tendința să îți pui picioarele pe bordul mașinii. Ce se întâmplă dacă faci acest lucru și la ce pericol te expui fără să îți dai seama?

ADVERTISEMENT

Unele persoane ajung să își scoată picioarele inclusiv pe fereastră. Adevărul este că în primul rând, acest lucru este ilegal, cel puțin în cazul șoferului. Conducătorul auto nu are voie să facă așa ceva, chiar dacă mașina e pusă pe pilot automat.

În cazul unei situații de urgență, e posibil ca acesta să nu aibă timp să apese frâna. Referitor la pasageri, legea nu le interzice să stea în vreo poziție anume. Pe de altă parte, e bine să cunoaștem riscurile înainte de orice.

ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să stai cu picioarele pe bordul mașinii în timpul mersului? În primul rând, dacă șoferul va pune frână, sau dacă are loc un accident, pasagerul din față poate fi rănit destul de grav.

Ce se întâmplă în cazul unui accident

Asta în contextul în care energia cinetică îi va proiecta corpul spre motor. De cealaltă parte, bordul îi va bloca picioarele într-o poziție deloc normală. De aici poate apărea o ruptură de femur, de șold, coloana poate fi fracturată, iar în cel mai rău caz se poate ajunge și la deces.

ADVERTISEMENT

Nici airbag-ul nu este de mare ajutor în această situație. Dacă stai cu picioarele pe bordul mașinii și are loc un accident, iar airbag-ul frontal va fi declanșat, acesta va proiecta picioarele spre pieptul, dar și spre capul pasagerului, arată promotor.ro.

Iar același lucru se întâmplă și în cazul unui pasager care stă cu picioarele pe geam. Caroseria mașinii e făcută să protejeze pasagerii într-adevăr, la fel ca airbag-ul. Totuși, condiția este ca pasagerul să stea în scaun cu centura de siguranță în caz de impact.

ADVERTISEMENT

Astfel, pentru a fi în siguranță, indiferent de călătoria pe care o facem, este bine să ținem cont de aceste detalii. Deși unele obiceiuri pot fi relaxante, în unele cazuri ne pot face mai mult rău decât bine.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să...
România, țara extremelor: pericolul de care ar trebui să ne ferim, ca să nu ne păcălim încă o dată
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Descoperirea uimitoare a unei echipe de cercetători într-un canal dintr-un sat din Bulgaria
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis...
Soţia lui Marius Şumudică a avut o apariţie răvăşitoare la nunta lui Denis Drăguş! Cât de frumoasă este Liliana Şumudică
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu,...
Euro 2024. Corespondență din Munchen de la Daniel Nanu. Interviu cu Mihai Rusu, vocea de la „Europa Liberă”. (2)
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o...
Irina Columbeanu, criticată dur pe internet. Cum s-a filmat fiica lui Irinel într-o cameră de hotel din Milano. ”S-a dus inocența! Pe urmele mamei, din păcate”
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și...
„Răzbunarea noastră va fi crudă!” Partizanii din Crimeea amenință armata lui Putin și distrug rutele de aprovizionare cu armament
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși