Life

De ce nu e bine să-ți faci patul dimineața. Dezvăluirea unui medic: ”Te va menține sănătos”

Care e motivul pentru care nu e indicat să faci patul la primele ore ale zilei. Mărturia unui doctor legat de acest obicei.
09.04.2024 | 09:35
De ce nu e bine sati faci patul dimineata Dezvaluirea unui medic Te va mentine sanatos
Care e motivul pentru care nu e indicat să faci patul la primele ore ale zilei. Mărturia unui doctor legat de acest obicei. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce nu e bine să-ți faci patul dimineața. Dezvăluirea unui medic, care susține că acest lucru te va menține sănătos. Specialistul a explicat într-o filmare de pe rețelele de socializare ce se ascunde în spatele acestui fapt.

Care e motivul pentru care nu e indicat să faci patul la primele ore ale zilei. Mărturia unui doctor legat de acest obicei

Care e motivul pentru care nu e indicat să faci patul la primele ore ale zilei. Mărturia unui doctor legat de acest obicei. Mulți experți nu recomandă să se facă acest lucru dimineața, cu toate că oamenii se gândesc să păstreze mediul curat și ordonat.

ADVERTISEMENT

Un medic din India a dezvăluit că riscăm să ne expunem unui pericol. Karan Raj spune că atunci când îți aranjezi patul prinzi peste 1,5 milioane de acarieni care se acumulează peste noapte și care se pot reproduce foarte ușor.

Acarienii se hrănesc cu particulele de piele moartă și se dezvoltă în medii calde și umede, motiv pentru care nu este bine să îți ordonezi așternutul imediat cum te-ai trezit. Din păcate, se poate ajunge la astm bronșic și alergii.

ADVERTISEMENT

„Oprește-te din a-ți face patul dimineața, te va menține sănătos. Când ne facem patul dimineața, captăm acarienii de praf care s-au acumulat peste noapte. Acești prădători microscopici, care au mai puțin de un milimetru lungime, se hrănesc cu solzii pielii umane. 

Se dezvoltă în medii umede. Când dormim noaptea, corpurile noastre devin calde și transpirate, făcându-le ținte principale pentru ca acești acarieni să se hrănească. Vor lăsa în urmă excreții care ne pot da astm.

ADVERTISEMENT

Strângerea patului dimineața captează toată această umezeală și oferă un cămin confortabil pentru 1,5 milioane dintre aceștia”, a declarat Karan Raj într-un filmare de pe contul de TikTok.

Ce trebuie să faci pentru a scăpa de acarieni

Specialiștii demonstrează, așadar, de ce nu este bine să îți faci patul dimineața. Pentru a scăpa de acarienii care se adună în lenjerie este bine să o lași nefăcută o perioadă și să aerisești camera. Deschide geamurile și lasă aerul curat să intre în casă.

ADVERTISEMENT

Permite soarelui să pătrundă în locuință pentru a scăpa de acarieni. Aceștia mor din cauza soarelui și a aerului proaspăt. Aceste lucruri au fost demonstrate de numeroase studii, cel mai recent fiind realizat de cercetătorii de la Universitatea Kingston din Londra, Marea Britanie.

ADVERTISEMENT