Life

De ce nu e niciodată bine să dormi în pat cu hainele pe care le-ai purtat afară. E o mare greșeală

Motivul pentru ca nu e bine să dormi cu hainele pe care le-ai purtat afară. Te expui unui risc uriaș dacă faci acest lucru.
03.03.2023 | 19:02
De ce nu e niciodata bine sa dormi in pat cu hainele pe care leai purtat afara E o mare greseala
De ce nu trebuie să dormi niciodată cu hainele de afară. Sursa foto: Freepik/ Holiak
ADVERTISEMENT

Experții au explicat de ce nu trebuie să dormi cu hainele pe care le-ai purtat afară. Dacă faci această greșeală, te expui unor riscuri uriașe. Iată de ce nu e bine să mergi la culcare cu ținuta purtată în timpul zilei.

De ce nu trebuie să dormi niciodată cu hainele pe care le-ai purtat afară

Poate ți s-a întâmplat, cel puțin o singură dată, să mergi în pat cu hainele pe care le-ai purtat pe parcursul zilei și cu care ai mers afară. Cu toate că acesta este un obicei pe care îl au multe persoane, nu este deloc benefic pentru sănătate, potrivit experților.

ADVERTISEMENT

Dacă adormi cu hainele cu care ai mers afară, te expui unui risc uriaș. Purtate în afara locuinței, hainele iau contact cu numeroase suprafețe care pot fi contaminate, așa că nu ar trebui să le porți în pat.

Pentru a avea o viață sănătoasă este ideal să ai și o igienă adecvată. În corpul uman au loc zilnic numeroase procese care pot murdări hainele, fără ca noi să realizăm acest lucru. Din acest motiv, hainele trebuie mereu schimbate, mai ales seara, atunci când te pregătești de culcare.

ADVERTISEMENT

“Năpârlim constant celule de piele, eliminăm uleiuri din piele și secretăm transpirație pe orice purtăm. De fapt, un om năpârlește aproximativ 500 de milioane de celule de piele. Și elimină un litru de transpirație în fiecare zi”, explică un expert într-un video Lifehacker.com, citat de useit.ro.

Bacteriile pot supraviețui o perioadă îndelungată pe haine

Astfel, hainele se pot murdări de la propriul tău corp, chiar dacă ai o igienă adecvată. Experții recomandă să schimbi hainele cu care ieși afară și să nu mergi în pat cu ele, deoarece bacteriile pot supraviețui mult timp pe materialul lor.

ADVERTISEMENT

“Bacteriile și organismele pot supraviețui pe haine săptămâni sau chiar luni”, a spus Philip Tierno, expert în microbiologie și imunologie, din cadrul Universității din New York, în cadrul unui interviu pentru ABC. De asemenea, Tierno a recomandat spălarea hainelor noi înainte de a le purta.

În plus, microbii de pe diverse suprafețe din exterior se pot strânge pe haine. Dacă sunt aduși de afară în casă și în pat, unii microbi sunt periculoși și nu trebuie să iei contact cu ei. Mai mult, unii microbi pot ducem la iritații la nivelul pielii, cum ar fi acneea. Experții avertizează și asupra cearceafurilor murdare.

ADVERTISEMENT

“Una dintre cauzele principale ale acneei de pe spate și piept e produsă de presiune și frecare prelungite cu ceva care se freacă de piele, precum bluze strâmte sau un rucsac.

Cearșafurile și hainele murdare pot transfera murdărie și bacterii în foliculii de păr. Ceea ce duce la blocarea lor și la infecții.” potrivit dermascope.com, notează sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT