Aparatul de aer condiționat pe cât pare de util, pe atât poate fi de nociv. Specialiștii atrag atenția să nu adormiți niciodată cu el deschis, fiindcă vă alegeți cu multiple probleme de sănătate, chiar grave.
Aerul condiționat este foarte utilizat în acest sezon de vară, mai ales în zilele foarte călduroase, caniculare. Însă, trebuie să fim precauți cu el, inclusiv atunci când ne dorim să avem un somn odihnitor.
Aerul condiționat extrage umiditatea din aer, situație care poate genera uscarea gâtului și a nasului. Nu este de mirare dacă tușiți în preajma acestuia sau dacă strănutați. Deveniți alergici.
Așadar, o primă consecință a aerului condiționat este dezvoltarea unor probleme respiratorii. De asemenea, puteți dezvolta alergii, care se pot manifesta și prin mâncărimi ale ochilor și ale pielii.
În momentul când adormi cu aparatul de aer condiționat deschis s-ar putea să te trezești mai des din cauza valorilor termice scăzute din încăpere. Totodată, somnul îți poate fi perturbat și de uscarea gâtului.
Corpul tău nu-și mai poate regla temperatura când dormi cu aerul condiționat deschis. În plus, poți dezvolta probleme cu astmul sau bronșita. Nu sunt excluse nici durerile de cap sau senzația de greață.
Specialiștii mai atrag atenția și că aerul condiționat emană bacterii. Pe lângă toate acestea, ne poate deshidrata. La nici două ore de la expunerea la acesta aspectul pielii noastre devine mai rigid.
”La nici două ore de la expunerea la aerul condiționat, pielea ta începe să își piardă din strălucirea naturală și să capete un aspect ușor tern și deshidratat. Oricât de multă grijă ai avea de aspectul și de sănătatea pielii tale, nu o poți feri de efectele mai puțin plăcute ale aparatelor de aer condiționat.
Așadar, în timp ce aerul condiționat te poate feri de căldură, poluare și smog, prin capacitatea de a filtra noxele din aerul de afară, acesta scade nivelul de umiditate ambientală ceea ce, în timp, poate avea efecte vizibile asupra pielii și părului tău.
Specialiștii afirmă că pielea deshidratată este mai puțin flexibilă și își pierde din capacitatea naturală de autoregenerare, ceea ce redă aspectul tern. În plus, aerul uscat emis de aerul condiționat poate contribui la iritația ochilor”, spune dr. Oana Cuzino pe doc.ro