Life

De ce nu este bine să doarmă câinele în pat cu tine. Mulți români fac această greșeală uriașă

Este bine să doarmă câinele în pat cu tine sau nu? Mulți români își pun această întrebare și ajung să facă o greșeală uriașă.
02.04.2023 | 17:44
De ce nu este bine sa doarma cainele in pat cu tine Multi romani fac aceasta greseala uriasa
De ce nu este bine să doarmă câinele în pat cu tine. Sursă foto: Pinterest
ADVERTISEMENT

Se spune că un câine este cel mai bun prieten al omului. Cât de mult ne putem apropia însă de un patruped? Mulți români se întreabă dacă este sau nu bine să doarmă câinele în pat alături de ei. Iată însă că există și avantaje, dar și mari dezavantaje care trebuie luate în calcul.

De ce nu este bine să doarmă câinele în pat cu tine

Dacă obișnuiești să dormi cu câinele în pat ar fi bine să iei mai multe lucruri în calcul. Pentru unii este o normalitate, în timp ce alte persoane pot ajunge să se trezească cu probleme de sănătate. Depinde însă de organismul nostru în primul rând, iar mai apoi de animalul de companie.

ADVERTISEMENT

În general poate fi plăcut să dormi cu câinele în pat, însă ar fi bine să iei în calcul și alte aspecte. Cel mai recent sondaj arată că 66% dintre cei care au animale de companie dorm cu ele în pat. În final însă, experiența trebuie să fie satisfăcătoare de ambele părți.

În primul rând ar fi bine să aflăm de ce nu este bine să doarmă câinele în pat. Dacă te regăsești în una dintre ipostazele de mai jos, ar fi deci bine să cântărești o astfel de decizie. În final poți să te trezești mai obosit sau chiar și cu o serie de probleme la nivelul pielii.

ADVERTISEMENT

Alergia la păr și somnul alături de un câine

Nu este recomandat să doarmă câinele în pat cu tine în cazul în care acesta are probleme de sănătate. Dacă animalul tău de companie are dureri de purtă ori incontinență urinară, atunci somnul alături de el ar putea să fie unul destul de dificil.

În cazul în care animalul tău de companie sforăie, te lovește cu lăbuțele în somn, ori acaparează întreg patul, din nou, s-ar putea să nu ai un somn prea plăcut. Sunt și câini care ajung să aibă un comportament agresiv atunci când ajung în pat, în funcție de caz.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care nu este bine să doarmă câinele un pat cu tine este legat de blana acestuia. Sunt persoane care pot fi alergice fără să își dea seama. La final, acestea riscă să se confrunte cu iritații la nivelul pielii, fără să știe motivul real al acestora.

Nici persoanele care au somn sensibil nu ar trebui să doarmă cu câinele în pat. Acestea riscă să nu se poată odihni normal. De asemenea, s-ar putea să aibă și alte probleme când vine vorba de somn. Toate aceste lucruri merită luate în calcul de orice posesor de animale.

ADVERTISEMENT

Avantajele pe care le are dormitul cu animalul de companie

Să trecem însă și la avantaje, pentru că și aici avem o mulțime. Studiile au demonstrat că cei care aleg să doarmă cu câinele în pat pot avea un nivel redus de stres. Simpla mângâiere sau atingere a câinelui în timpul nopții ne poate calma și de asemenea, poate scădea tensiunea arterială.

De aici ne bucurăm și de un somn bun, spun specialiștii. De asemenea, dormitul în pat cu un câine poate crește legătura dintre el și stăpân, cum de altfel s-a întâmplat nu de puține ori. Iar acest lucru este esențial în special când animalul de companie petrece mai mult timp singur pe perioada zilei.

Un alt avantaj pe care multe persoane îl știu probabil este siguranța. Unele persoane devin vulnerabile atunci când se pun la somn. Un câine însă parte să ne ajute să ne odihnim mai bine, iar în caz de urgență poate să reacționeze și să alerteze stăpânul.

ADVERTISEMENT
Tags: