Fotbal intern

De ce nu este Dan Nistor piesa care i-ar aduce titlul lui Becali?! Eșecuri pe linie la echipele în care nu a fost „vioara întâi”

24.12.2019 | 14:29
De ce nu este Dan Nistor piesa care iar aduce titlul lui Becali Esecuri pe linie la echipele in care nu a fost vioara intai
ADVERTISEMENT

Gigi Becali a declarat recent că Dan Nistor este jucătorul pe care îl dorește în iarnă pentru linia de mijloc a celor de la FCSB, însă eșecurile fotbalistului la echipele în care nu a fost piesa de bază și politica impusă de patron în ultimii ani, când jucătorii tineri au avut întâietate, conduc spre ideea că Nistor nu este jucătorul de care Becali are nevoie pentru primul titlu după o pauză de cinci ani.


  • (P) Cota BETANO pentru CFR Cluj – FCSB: 11.75 este cota pentru „Scor corect: 1-2”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT

Dan Nistor nu s-a impus la Evian și CFR Cluj

Dan Nistor a fost transferat pe 800.000 de euro de francezii de la Evian Thonon în vara lui 2013, după trei sezoane reușite în tricoul celor de la Pandurii Târgu Jiu. Evian era, la acea vreme, formația de Ligue 1, însă, nefiind piesa de bază care era în tricoul gorjenilor, Nistor nu a oferit randamentul scontat.

Mijlocașul a prins nouă meciuri pentru echipa franceză în toate competițiile, dar după ce nu a reușit niciun gol sau pasă decisivă în primele șase luni, Nistor a fost trimis înapoi la Pandurii sub formă de împrumut în ianuarie 2015.

ADVERTISEMENT

După expirarea împrumutului, Dan Nistor a fost cedat definitiv la Pandurii, fără sumă de transfer, bifând, astfel, eșec în prima și singura, cel puțin până acum, experiență în afara fotbalului românesc.

Revenit la Pandurii, Nistor a avut nevoie de un singur sezon, în care i-a dus pe gorjeni în play-off, pentru a prinde un nou transfer la o echipă importantă. În vara lui 2016, mijlocașul a fost transferat de Dinamo și a reușit în prima și singura stagiune din primul mandat la echipa bucureșteană, șase goluri și șapte pase decisive în care care a fost aproape de titlu sub comanda lui Cosmin Contra.

ADVERTISEMENT

După acel sezon și un presupus conflict cu antrenorul Cosmin Contra, Dan Nistor a fost cedat la CFR Cluj, club aflat atunci la începutul unui proiect ambițios care avea să se concretizeze în două titluri consecutive.

Ca și la Evian, Nistor nu era „creierul” echipei lui Dan Petrescu și istoria s-a repetat. După șase luni, în care a reușit cinci pase de gol în cele 18 partide jucate, mijlocașul s-a despărțit de CFR și a revenit la Dinamo.

ADVERTISEMENT

În „Ștefan cel Mare”, Nistor a adus aminte de fotbalistul din perioada de la Pandurii și din primul mandat de la Dinamo, reușind în ultimul an performanțe ce l-au adus în circuitul echipei naționale și, acum, în atenția lui Gigi Becali.

  • 0 goluri, 0 assist-uri în 9 meciuri – Dan Nistor la Evian
  • 0 goluri, 5 pase decisive în 18 meciuri – Dan Nistor la CFR Cluj

„Concurență neloială”

Un alt motiv pentru care Dan Nistor nu ar fi jucătorul care să aducă titlul 27 la FCSB este politica impusă de Gigi Becali. În actuala stagiune, „roș-albaștrii” s-au bazat la mijlocul terenul pe Răzvan Oaidă, 21 de ani, Dragoș Nedelcu, înainte și după revenirea după accidentare, 22 de ani sau Florin Tănase, 24 de ani, toți fotbaliști cu marjă de progres pe care Becali vrea să obțină milioane de euro.

Dacă transferul lui Nistor este, deocamdată, o dorință a patronului, Darius Olaru, 21 de ani, este deja acontat de FCSB de la Gaz Metan Mediaș și ar fi un alt fotbalist tânăr cu care jucătorul lui Dinamo s-ar lupta pentru un loc în linia de mijloc a lui Bogdan Vintilă.

Astfel, în cazul unei mutări, Nistor ar avea concurență pentru cele două posturi de inter de la FCSB cu Răzvan Oaidă, Darius Olaru, Olimpiu Moruțan sau Florin Tănase, jucători pe care Gigi Becali a plătit 3.500.00 de euro și în urma cărora vrea să obțină profit.

Achiziția lui Dan Nistor nu s-ar ridica, cel mai probabil, la sumele plătite de Becali pe fotbaliștii tineri din România, iar patronul FCSB a arătat, în ultimii ani, că este dispus să renunțe ușor la jucătorii pentru care nu a investit sume imense.

  • 31 de ani are Dan Nistor
  • 3 goluri și 10 pase decisive în 15 meciuri – reușitele lui Nistor în prima parte a campionatului
ADVERTISEMENT