News

De ce nu există medici infectați cu coronavirus la Timișoara. Medicul Virgil Musta dezvăluie secretele Spitalului “Victor Babeș”

10.04.2020 | 21:01
De ce nu exista medici infectati cu coronavirus la Timisoara Medicul Virgil Musta dezvaluie secretele Spitalului Victor Babes
De ce nu există medici infectați cu coronavirus la Timișoara. Medicul Virgil Musta dezvăluie secretele Spitalului "Victor Babeș" . Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Virgil Musta, şef secţie la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara, a explicat de ce nu există medici infectați la această unitate medicală și a vorbit despre noul bilanț al infectării cu COVID-19 din România.

De ce nu există medici infectați cu coronavirus la Timișoara

Medicul Virgil Musta a explicat, pentru B1 TV, de ce la Spitalul „Victor Babeş” din Timişoara nu există medici infectați cu coronavirus și a spus că bilanțul actual al cazurilor din România este unul firesc.

ADVERTISEMENT

“Noul bilanț intră cumva în logica evoluției epidemiei la noi în țară, pentru că pe de-o parte și capacitatea noastră de testare este mai mare, pe de altă parte și numărul de cazuri e mai mare și proporțional vor crește și decesele.

Atât proporția deceselor este bună, se menține sub 4%, cât și cea a numărului de cazuri, pentru că practic suntem sub control. Sistemul de sănătate nu este încă sufocat”, a declarat Virgil Musta, pentru B1 TV.

ADVERTISEMENT

Specialistul a declarat că la unitatea medicală unde lucrează nu există medici infectați cu coronavirus pentru că epidemia a fost prevăzută din timp, astfel că s-au luat toate măsurile necesare de protecție.

“Avem zero medici infectați cu COVID-19. Noi am prevăzut din timp această situație epidemiologică și am luat măsurile dinainte de a începe epidemia, ne-am reorganizat din punct de vedere structural și funcțional clinica, am reorganizat programul medicilor și ne-am aprovizionat cu echipamente de protecție pentru a ne proteja cât se poate de mult.

ADVERTISEMENT

În plus, am făcut exerciții permanent pentru a învăța cum să ne dezbrăcăm și decontaminăm ca să nu existe riscul de a ne infecta în aceste momente.

Avem proceduri pentru fiecare act medical pe care-l facem și încercăm să le respectăm cât putem de mult”, a precizat Virgil Musta, pentru B1 TV.

ADVERTISEMENT

Astfel, specialistul a explicat de ce nu există medici infectați cu coronavirus la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeş” din Timișoara.

Musta a vorbit și despre vaccinul împotriva COVID-19, despre care vorbește Virgil Păunescu. Medicul a spus că “procesul este unul lung, în care trebuie să demonstrezi că vaccinul nu are reacții adverse asupra organismului și abia apoi poți să-l scoți pe piață”.

ADVERTISEMENT