ADVERTISEMENT
Hotnews

De ce NU ii primeşte Grecia pe IMIGRANŢI

Guvernul in exercitiu al Greciei, condus de premierul demisionar Alexis Tsipras, a explicat luni ca infrastructura tarii este insuficienta pentru a face fata celei mai grave crize a refugiatilor de...
Autor: Ionuţ Cataramă | 24.08.2015 | 21:15
De ce NU ii primeşte Grecia pe IMIGRANŢI

Guvernul in exercitiu al Greciei, condus de premierul demisionar Alexis Tsipras, a explicat luni ca infrastructura tarii este insuficienta pentru a face fata celei mai grave crize a refugiatilor de dupa al II-lea Razboi Mondial.

ADVERTISEMENT

Pe fondul crizei economice acute, Grecia se confrunta cu un aflux de zeci de mii de imigranti, majoritatea sirieni care fug de razboiul civil.

Agentiile umanitare internationale au criticat reactia slaba a Greciei.

Guvernul de la Atena a anuntat ca, in primele sapte luni ale anului 2015, in Grecia au venit 160.000 de imigranti, de trei ori mai multi decat in 2014.

ADVERTISEMENT

“Grecia este tara de primire a imigrantilor, astfel ca suntem obligati sa avem infrastructura”, a declarat Olga Gerovasili, purtatorul de cuvant al Guvernului in exercitiu de la Atena.

“Dar suntem acuzati de lucruri pentru care nu am avut timp, de ceea ce nu au facut guvernele Greciei din ultimii ani”, a adaugat oficialul grec, potrivit postului Alpha TV.

ADVERTISEMENT

Unele organizatii pentru drepturile omului au admis ca Grecia este doar o parte a problemei europene a imigratiei. “Nu este vorba doar de o tragedie greaca…, ci de o criza la nivel european”, a afirmat Gauri van Gulik, director in cadrul organizatiei Amnesty International responsabil de Europa si Asia Centrala.

Sursă: www.ziare.com

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!