Fotbal intern

De ce nu îl mai apără Meme Stoica pe Nicolae Dică! Trei episoade despre legătura tot mai firavă dintre ei!

19.10.2018 | 13:37
De ce nu il mai apara Meme Stoica pe Nicolae Dica Trei episoade despre legatura tot mai firava dintre ei

Relaţia dintre Meme Stoica şi Nicolae Dică nu mai este la fel de puternică precum era acum un an, directorul sportiv luând decizia să nu îl mai apere cu înverşunare pe antrenor. Motivele vin din câteva evenimente petrecute între cei doi în ultima perioadă.

FANATIK.RO a aflat că Meme, care a fost ca un “scut” pentru Dică, s-a simţit dezamăgit de felul în care tehnicianul a procedat în legătură cu el. Interesant este că la mijloc se află, evident, Gigi Becali!

Nicolae Dică a pierdut susţinerea totală a lui Meme Stoica! De la ce a plecat totul

Dacă Nicolae Dică a rezistat aproape un an şi jumătate la conducerea tehnică a FCSB, acest lucru i se datorează într-o măsură semnificativă şi lui Meme Stoica. Directorul sportiv al roş-albaştrilor l-a susţinut necondiţionat pe Dică, mai ales după ce acesta a ratat titlul în faţa celor de la CFR Cluj. Sprijinul lui Meme în clipele grele l-au determinat pe Gigi Becali, renumit altfel pentru uşurinţa cu care schimbă antrenorii, să îi acorde o şansă în plus chiar şi după eliminarea din Europa.

Cu toate că la nivel declarativ au încercat să păstreze aparenţele, mai ales înaintea unui meci greu cum e cel cu CraiovaFANATIK.RO a aflat că relaţia dintre Meme Stoica şi Nicolae Dică nu mai este la fel de strânsă. Primul motiv al răcirii dintre cei doi a apărut atunci când Dică a acceptat prelungirea contractului, dar cu celebra clauză prin care poate fi dat afară oricând! Meme a considerat că antrenorul s-a expus total în faţa lui Gigi Becali, dar a trecut ulterior peste episod.

Rusescu, mărul discordiei de la FCSB!

Al doilea moment care a adus tensiune între Meme Stoica şi Nicolae Dică l-a avut în prim-plan pe Raul Rusescu. Antrenorul a insistat pe lângă directorul sportiv pentru a-l convinge pe patronul Gigi Becali să îi permită folosirea atacantului ca titular. Încercând să îl ajute, ca de obicei, Meme a vorbit cu Gigi şi a obţinut acordul şefului lor cu amendamentul că “vă veţi asuma răspunderea”.

Conform informaţiilor noastre, ulterior, Gigi Becali a discutat cu Dică despre echipa pe care va urma să o introducă. Becali i-a transmis că nu ar vrea ca Rusescu să fie titular, iar tehnicianul, care insistase pentru acest lucru pe lângă Meme, s-a înmuiat şi i-a dat dreptate finanţatorului. Directorul sportiv ar fi fost uimit de felul în care Dică a cedat, din nou, în faţa lui Becali.

Mihai Teja a primit undă verde de la directorul sportiv

Ultimul episod care dovedeşte că Nicolae Dică nu mai este indispensabil nici chiar pentru prietenul Meme Stoica l-a avut ca actor principal pe Mihai Teja. Întrebat de Gigi Becali ce părere are despre antrenorul celor de la Gaz Metan, Meme Stoica a dat undă verde, indirect, sosirii acestuia. “Face treabă bună la Mediaş cu bani puţini şi cu jucători liberi de contract“, i-ar fi transmis Meme lui Gigi.

Presiunea pe Dică este tot mai mare, o înfrângere cu Craiova putând însemna finalul carierei sale de antrenor la FCSB, chiar dacă Becali a dat asigurări că nu ar vrea să îl înlocuiască şi că nu ia în calcul aducerea lui Cosmin Olăroiu. Conform surselor noastre, finanţatorul nu a trecut peste faptul că a trebuit să renunţe la Alibec pentru Dică, miza fiind vestiarul echipei şi jocul acesteia. Lucrurile însă nu s-au îmbunătăţit substanţial după plecarea capriciosului atacant, motiv pentru Becali să îi reproşeze situaţia tehnicianului. Problema lui Meme este că apărându-l mereu pe Dică a ajuns chiar el în vizorul lui Gigi! De aceea o victorie la Craiova devine vitală cel puţin pentru unul dintre cei doi!