Life

De ce nu înfloresc plantele de castraveți din grădină. Greșeala uriașă pe care mulți o fac

Care este motivul pentru care răsadurile de castraveți nu fac flori, în curte. Eroarea la care recurg mulți grădinari români.
21.05.2024 | 14:10
De ce nu infloresc plantele de castraveti din gradina Greseala uriasa pe care multi o fac
Care este motivul pentru care răsadurile de castraveți nu fac flori, în curte. Eroarea la care recurg mulți grădinari români. Sursa foto: asiafarming.com
ADVERTISEMENT

De ce nu înfloresc plantele de castraveți din grădină. Greșeala uriașă pe care mulți o fac. Cultivatorii au dezvăluit care sunt lucrurile pe care trebuie să le ia în calcul oamenii dacă vor să se bucure de o recoltă bogată.

Care este motivul pentru care răsadurile de castraveți nu fac flori, în curte. Eroarea la care recurg mulți grădinari români

Care este motivul pentru care răsadurile de castraveți nu fac flori, în curte. Eroarea la care recurg mulți grădinari români fără să știe că recurg la o greșeală foarte mare. Specialiștii spun că trebuie să fie atenți la niște lucruri.

ADVERTISEMENT

În primul rând, legumele ajung să nu înflorească pentru că planta nu provine dintr-un soi bun. E foarte important să se folosească semințe de calitate. E foarte posibil ca semințele recoltate anul trecut să nu dea aceleași roade anul acesta.

Cel mai indicat ar fi să se utilizeze semințe cumpărate de la companii de încredere. În felul acesta grădina va fi plină de flori și implicit, de castraveți frumoși și delicioși. În al doilea rând, experții recomandă să nu se folosească apă rece la udare.

ADVERTISEMENT

Temperatura apei pentru irigare trebuie să fie de aproximativ 25 de grade Celsius. În aceeași notă, specialiștii spun că udarea castraveților trebuie să se facă întotdeauna dimineața devreme sau seara pentru a nu arde plantele.

Ce alte greșeli duc la o plantă fără flori

O altă greșeală majoră pe care o fac grădinarii atunci când plantează castraveți este și faptul că răsadurile sunt prea aproape unul de celălalt. Plantele ajung în această situație să aibă puțină ventilație, lumină și nutrienți la rădăcini.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în felul acesta înflorirea se va produce mai târziu și va fi afectată. Spațiul din curte contează foarte mult atunci când se plantează legume care se întind sau care cresc pe spalier. În plus, o altă eroare frecventă este aplicarea excesivă a îngrășămintelor cu azot.

Azotul se elimină din plante atunci când acestea înfloresc, motiv pentru care grădinarii recomandă să se folosească fertilizări cu potasiu și fosfor pentru a se dezvolta armonios și pentru a avea o producție mare de castraveți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, castraveții nu fac flori pentru că solul nu a fost pregătit în prealabil corespunzător pentru plantare. Aceste legume sunt pretențioase nu doar în privința temperaturii din pământ, cât și la compoziția lui. Castraveții nu se sădesc în fiecare an în același loc, ci în spații diferite.

ADVERTISEMENT