Life

De ce nu înflorește mușcata? Cele mai mari greșeli pe care mulți le fac când îngrijesc planta

Motivul pentru care nu face flori mușcata. Gafele pe care le fac majoritatea grădinarilor când vine vorba de acest răsad.
12.02.2023 | 11:43
De ce nu infloreste muscata Cele mai mari greseli pe care multi le fac cand ingrijesc planta
Motivul pentru care nu face flori mușcata. Gafele pe care le fac majoritatea grădinarilor când vine vorba de acest răsad. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

De ce nu înflorește mușcata? Cele mai mari greșeli pe care mulți le fac când îngrijesc planta rustică, decorativă și originară din America de Sud. Floarea, de obicei, de culoare roșie are o perioadă îndelungată de înflorire.

Motivul pentru care nu face flori mușcata. Gafele pe care le fac majoritatea grădinarilor când vine vorba de acest răsad

V-ați întrebat care este motivul pentru care mușcata nu ajunge să facă flori? Atunci răspunsul este foarte simplu. Din păcate, sunt câteva gafe majore pe care le fac majoritatea grădinarilor și iubitorilor de astfel de plante.

ADVERTISEMENT

Aceasta înflorește de primăvara până toamna, însă uneori nu se întâmplă acest lucru pentru că se află în ghiveciul nepotrivit. Rădăcinile florii trebuie să umple complet recipientul, să nu existe goluri. În felul acesta planta va înflori abundent.

Cele mai bune vase sunt cele din lut, nicidecum de plastic pentru că în acestea se usucă solul mai lent, fapt care duce la putrezirea rădăcinilor mult mai repede. Doar așa floarea va putea emana veselie, culoare și entuziasm.

ADVERTISEMENT

Potrivit botanistii.ro, udarea excesivă este o altă greșeală făcută des de iubitorii de flori. Această plantă nu iubește solul îmbibat cu apă, dar nici pământul foarte uscat. E indicat ca acest proces să fie mai rar în timpul iernii.

În cazul în care frunzele se ofilesc și apare mucegaiul înseamnă că mușcata este udată prea mult. Sfatul grădinarilor este ca floarea să fie udată o singură dată pe săptămână, în timp ce vara e nevoie în fiecare zi.

ADVERTISEMENT

Cum se îngrijesc mușcatele. Sfaturi utile

De asemenea, îngrășămintele cu azot trebuie să fie oprite atunci când mușcatele se află în stadiul de înflorire activă. În perioada aceasta se folosesc doar compuși de potasiu și fosfor pentru a păstra florile roșii intacte și frumoase.

Mușcatele nu trebuie să stea în camere în care temperatura depășește 20 de grade Celsius. Floarea stă mai mult la răcoare, chiar și pe balcon, dar unde temperatura nu trebuie să fie mai mică de 13 grade Celsius pentru că îngheață.

ADVERTISEMENT

Totodată, o altă greșeală majoră pe care o fac mulți este tăierea. Procesul nu se face niciodată iarna pentru că în felul acesta mușcata se poate usca sau îmbolnăvi. În plus, floarea nu se expune direct în razele soarelui când este caniculă.

ADVERTISEMENT
Tags: