Fotbal international

De ce nu joacă Adrian Rus la MOL Fehervar! Convocarea la naționala României nu e singura problemă. EXCLUSIV

31.08.2019 | 11:51
De ce nu joaca Adrian Rus la MOL Fehervar Convocarea la nationala Romaniei nu e singura problema EXCLUSIV

FANATIK a aflat de ce nu joacă Adrian Rus la MOL Fehervar, iar decizia lui Cosmin Contra de a-l convoca pe fundașul în vârstă de 23 de ani la echipa națională a României pentru meciurile cu Spania și Malta din preliminariile EURO 2020 nu e singura problemă.

De ce nu joacă Adrian Rus la MOL Fehervar

Cosmin Contra a dezvăluit că Adrian Rus a fost trimis să joace la echipa a doua a celor de la MOL Fehervar FC, în Liga 3, după ce selecționerul echipei naționale a României i-a trimis fundașului convocarea pentru dubla cu Spania și MOL Fehervar, dar mai există un motiv pentru care Adrian Rus nu primește șanse la formația din Ungaria.

Adrian Rus a fost cumpărat de MOL Fehervar de la Puskas AFC în vara acestui an, iar noua echipă a internaționalului care a jucat cu România U21 la EURO 2019 a plătit 500.000 de euro pentru fundașul român. FANATIK a aflat că antrenorul Marko Nikolic (40 de ani) nu dorește să se bazeze pe serviciile lui Adrian Rus, toate acestea deoarece oficialii echipei din Ungaria nu l-au consultat în momentul în care l-au transferat pe fotbalistul care a trecut și pe la Sepsi OSK! Iar acum Nikolic are şi acceptul clubului să-l pedepsească pe român, după ce acesta a acceptat convocarea la naţionala României iar discuţiile cu oficialii maghiarilor, care voiau să-l convingă să-i refuze pe tricolori pentru a alege să reprezinte Ungaria la nivelul naţionalei de seniori, au eşuat.

Adrian Rus și Elvir Koljic în meciul jucat de Sepsi OSK cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu
Adrian Rus și Elvir Koljic în meciul jucat de Sepsi OSK cu Universitatea Craiova. Sursă foto: sportpictures.eu

MOL Fehervar nu îl lasă pe Adrian Rus să joace în Casa Pariurilor Liga 1

Mai mult, oficialii lui MOL Fehervar au refuzat să îl cedeze pe Adrian Rus sub formă de împrumut în această vară, deși fundașul ar fi adunat mai multe meciuri și ar fi putut ajuta echipa pe viitor. FCSB a fost una dintre echipele care au luat legătura cu gruparea din Ungaria pentru internaționalul român, dar ungurii nu vor să îl lase pe acesta să joace din nou în România.

Adrian Rus a jucat un singur meci de când a ajuns la MOL Fehervar, pe 4 august 2019, atunci când echipa sa s-a impus cu scorul de 4-2 în fața celor de la Kaposvar. Fundașul a făcut parte și din lotul grupării din Ungaria pentru partida cu Puskas AFC, dar nu a fost rezervă neutilizată. Antrenorul Marko Nikolic l-a lăsat în afara lotului pentru meciurile cu Diosgyor și Paksi FC.

  • 500.000 de euro a plătit MOL Fehervar pentru transferul lui Adrian Rus de la Puskas AFC