Fotbal intern

De ce nu joacă Alexandru Ioniță II, Sebastian Mailat și Valentin Costache la CFR Cluj! Contractul rușinos semnat de Conceicao i-a scos din primul unsprezece!

30.11.2018 | 15:47
De ce nu joaca Alexandru Ionita II Sebastian Mailat si Valentin Costache la CFR Cluj Contractul rusinos semnat de Conceicao ia scos din primul unsprezece

Trei dintre cei mai promițători fotbaliști români nu își găsesc locul la campioana României. FANATIK a aflat de ce nu joacă Alexandru Ioniță, Sebastian Mailat și Valentin Costache la CFR Cluj. Motivul are legătură directă cu antrenorul Toni Conceicao, cel care a semnat cel mai rușinos contract din istoria antrenorilor care au pregătit echipe de club în Liga 1 Betano!

Tehnicianul portughez a reușit rezultate foarte bune fără cei trei tineri jucători, dar conducerea clubului e nemulțumită de faptul că a plătit bani importanți în speranța că îi va revinde și va obține profit.

De ce nu joacă Alexandru Ioniță II, Sebastian Mailat și Valentin Costache la CFR Cluj! Transferurile lui Marian Copilu, “sabotate” de Mureșan!

Campioana României trece printr-o perioadă foarte bună cu Toni Conceicao pe banca tehnică. Ardelenii au 6 victorii și 3 egaluri în ultimele 9 partide, dar nu toată lumea e mulțumită la echipă. Concret, trei dintre fotbaliștii tineri, de la care patronul Neluțu Varga avea așteptări uriașe, prin foarte rar echipa. Și atunci când joacă sunt de regulă rezerve și bifează maximum 30 de minute. Este vorba despre Alexandru Ioniță II (23 de ani), Sebastian Mailat (20 de ani) și Valentin Costache (20 de ani). Cu toate că Mailat și Costache ar putea ajuta echipa și prin prisma regulii U 21, ei sunt marginalizați, mai ales că există în lot Cristian Manea, fundașul dreapta al trupei din Gruia, care să acopere această regulă.

FANATIK a aflat că motivele pentru care cei trei nu sunt folosiți de Conceicao nu sunt legate doar de performanțele sportive. Astfel, portughezul, care a fost adus la Cluj de Iuliu Mureșan, ar fi fost influențat de fostul conducător al celor de la CFR să le acorde cât mai puține șanse lui Ioniță, Mailat și Costache. Cei trei au fost aduși la formația din Gruia de Marian Copilu, rivalul lui Mureșan. Mai pe scurt: dacă nu evoluează, cele trei transferuri sunt automat eșuate! Situația tinerilor jucători s-ar putea schimba radical în perioada imediat următoare când Copilu va reveni în conducerea campioanei României.

Valentin Costache intră pe teren
Valentin Costache a fost mai mult rezervă de la venirea sa la CFR Cluj

Sume uriașe pentru Liga 1 Betano, plătite degeaba?

Calvarul prin care trec cei trei tineri promițători a ajuns și la urechile patronului Neluțu Varga. Pentru o bună perioadă el a crezut că banii investiți în Alexandru Ioniță (1.000.000 de euro) și în Valentin Costache (700.000 de euro) vor fi trecuți la capitolul “țepe”. Mai ales că și informațiile din interior, venite de la team-managerul Cristian Panin, un alt apropiat al lui Iuliu Mureșan, nu au fost deloc pozitive.

Lupta pentru putere de la CFR a afectat carierele celor trei tineri jucători. Acum, întoarcerea lui Copilu le deschide noi perspective. Există varianta în care Conceicao va fi înlocuit cu Dan Petrescu, despre care FANATIK a scris deja, fapt care ar reseta totul pentru Ioniță, Mailat și Costache. Pe de altă parte, chiar dacă portughezul va fi păstrat, în condițiile în care rezultatele sunt de partea sa, venirea lui Marian Copilu va modifica polii de putere și îl va scoate de sub influența lui Iuliu Mureșan.

Toni Conceicao, bucuros alături de Iuliu Mureșan
Toni Conceicao a fost adus la CFR Cluj de Iuliu Mureșan, fiind omul de încredere al fostului conducător de la campioana României

Clauzele rușinoase din contractul semnat de Toni Conceicao cu CFR Cluj sub conducerea lui Iuliu Mureșan

# se consultă cu Consiliul de Administraţie cu privire la formaţia care intră în teren la jocurile oficiale şi amicale;

# colaborează cu conducerea clubului formulând opinii din punct de vedere tehnic;

# participă ori de cîte ori este solicitat la sedinţele cu administraţia;

# face propuneri conducerii clubului pentru aplicarea de sancţiuni disciplinare jucătorilor;

# trebuie să restituie integral echipamentul primit la încetarea contractului!

# preşedintele are dreptul de a exercita controlul asupra antrenorului, de a evalua performanţa activităţii acestuia;

Contract Toni Conceicao CFR Cluj
Așa arată contractul lui Toni Conceicao cu CFR Cluj. Clauzele rușinoase ale antrenorului portughez au fost trecute în acordul dintre părți

10 mii de euro net pe lună este salariul lui Toni Conceicao la CFR Cluj

30 de mii de euro este bonusul pentru câştigarea Ligii 1 Betano

10 mii de euro este bonusul pentru câştigarea Cupei României

75 de mii de euro era bonusul pentru calificarea în grupele UCL

1.000 de euro încasează Conceicao, pe lângă salariu, pentru fiecare meci câştigat în Liga 1 Betano!

1.000.000 de euro a costat transferul lui Alexandru Ioniță de la Astra Giurgiu

700.000 de euro a costat transferul lui Valentin Costache de la Dinamo București

Nu văd normal să se schimbe antrenorul foarte des la o echipă, dar, până acum, eu sunt de 10 luni la CFR şi deja am avut trei antrenori aici. Cred că domnul Edi Iordănescu trebuia să rămână atunci când a fost la CFR pentru că sunt sigur că făcea o treabă foarte bună, la fel cum a făcut şi la celelalte echipe la care a fost. Nu îmi convine că sunt rezervă, că prind puţine minute la CFR, am avut o parte de vină, o recunosc, dar sunt sigur că meritam mai mult. Nu am venit la CFR doar ca să stau în tribună. Aş fi nebun să spun că nu îmi plac condiţiile şi nu îmi plac banii şi nu am venit la CFR doar pentru asta” – Alexandru Ioniță II