Fotbal intern

De ce nu joacă Andrei Cristea azi în Cupă pentru Universitatea Craiova! Atacantul, interzis până la finală!

Andrei Cristeasalută galeria Universității Craiova

Universitatea Craiova a dat lovitura pe piața transferurilor și și-a asigurat serviciile lui Andrei Cristea. Un singur lucru n-au luat în calcul oltenii. Atacantul a fost eliminat în Cupă în partida Poli Iași – Viitorul și nu poate juca pentru noua lui formație până în finala competiției. Era minutul 73 al întâlnirii din optimi când Cristea vedea direct cartonașul roșu din partea lui Marcel Bîrsan, arbitru ce a fost reţinut de la delegări după ce nu a sacţionat nici măcar cu fault intrarea lui Viera la Ianis Hagi. Comisia de Disciplină nu a fost deloc îngăduitoare cu fostul jucător al moldovenilor.

De ce nu joacă Andrei Cristea în Cupă pentru Universitatea Craiova!

Nu mai puțin de 3 etape de suspendare a primit Andrei Cristea care a fost nevoit să plătească și o amendă zdravănă de 5000 de lei. Așadar, atacantul nu poate fi folosit de italianul Devis Mangia în meciul cu echipa din Liga a 3-a, Csikszereda, dar în cazul în care oltenii se califică, Cristea va privi din tribune și cele două manșe ale semifinalelor. A fost una dintre cele mai mari suspendări dictată în Cupa României în acest sezon.

Andrei Cristea a semnat în iarnă cu oltenii și a anunțat că vrea neapărat să ia titlul cu Universitatea Craiova. ”Important e să luăm meci cu meci. Că terminăm pe 2 sau pe 3, până la urmă tot trebuie să jucăm cu toate. Este posibil ca la ultimul meci, campionatul să fie terminat. Noi nu ne gândim la ţintarul ăsta, ci doar la ambiţia noastră. Vă promit că o să fiți mândri de Știința. Dacă luăm campionatul la Craiova şi jucăm în grupele Champions League, ne lăsăm cu toţii (n.r. râde cu poftă). Ar fi ceva fantastic pentru Oltenia şi fotbalul românesc”, declara Andrei Cristea pentru FANATIK.

De ce nu joacă Andrei Cristea în Cupă pentru Universitatea Craiova! Andrei Cristea in meciul de fotbal dintre AFC Hermannstadt si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Betano, desfasurat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitesti, sambata 16 februarie 2019. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Andrei Cristea a ajuns la Craiova de la Poli Iași

Cariera lui Andrei Cristea

Andrei Cristea a început fotbalul mare la Bacău, formație pentru care a și debutat în Liga 1 Betano. După 3 ani de zile petrecuți în Bacău, atacantul a semnat cu Steaua. Au urmat două sezoane bune pentru Cristea în care a bifat 52 de jocuri în tricoul roş albaştrilor pentru care a şi marcat de 10 ori. În 2006, Cristea s-a transferat la Politehnica Timișoara pentru ca la diferență de doi ani de zile să ajungă în Ștefan cel Mare, la Dinamo.

Două titluri de campion are Andrei Cristea în Liga 1 Betano, ambele câștigate alături de Steaua în sezoanele 2004 – 2005 și 2005 – 2006. Mai mult de atât, atacantul a reușit să termine pe primul loc în clasamentul golgheterilor în sezonul 2009 – 2010. Cristea a evoluat și în Germania la Karlsruher. Qabala, Salernitana și Martina Franca sunt celelalte formații din străinătate pentru care a mai evoluat actualul jucător al oltenilor.

  • 10 prezențe are Andrei Cristea în echipa națională a României