De ce nu a jucat Thiago Silva cu Barcelona. Motivul este halucinant

PSG a oferit o lecţie dură de fotbal Barcelonei marţi seară, în prima manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor. Parizienii au călcat în picioare echipa lui Luis Enrique cu un neverosimil 4-0, dar putea fi şi mai rău pentru Messi şi colegii lui. Unul dintre marii absenţi ai gazdelor a fost fundaşul central Thiago Silva, înlocuit cu succes de către tânărul Presnel Kimpembe.

A fost carnaval la Paris marţi seară. Tripleta celebră a Barcelonei, MSN, a fost anihilată complet, iar atacul campioanei Franţei, cu un Cavani în mare formă, a făcut bulevarde prin apărarea catalană. La final, scorul de 4-0 reflectă doar parţial neta supremaţie a echipei pregătite de Unai Emery.

Surpriza Kimpembe

Din echipa pariziană a lipsit un element cheie în centrul defensivei. Este vorba de brazilianul Thiago Silva, jucător experimentat, care face tandem cu compatriotul său Marquinhos. Cauza absenţei ar fi de natură medicală, o contractură musculară suferită în meciul de campionat cu Lille.

În locul său a debutat în Liga Campionilor Presnel Kimpembe, 21 ani, părinţi congolezi, dar născut în Franţa şi format la centrul de juniori PSG. Kimpembe a fost revelaţia meciului, jucând cu o dezinvoltură şi o luciditate absolut fenomenale. Messi şi Suarez nu au reuşit nici o depăşire, mai mult, belgianul Meunier, fundaşul dreapta, care avea probleme cu Neymar, a fost ajutat în câteva rânduri de anonimul Presnel.

Dacă debutantul Kimpembe i-a lăsat pe toţi cu gura căscată, în schimb titularul Thiago Silva s-ar putea să aibă probleme de acum înainte. Pentru că voci din vestiarul parizienilor susţin că brazilianul nu ar fi chiar aşa de accidentat şi, că adevărul pentru care s-ar fi dat lovit nu îi face deloc cinste. Aceste voci susţin, nici mai mult, nici mai puţin, decât că lui Thiago Silva pur şi simplu i-a fost frică de faptul că urma să aibă adversari jucători foarte buni, iar fostul apărător de la Milan a vrut să evite duelurile cu Messi sau Suarez.

Cu siguranţă, dacă lucrurile stau aşa, iar antrenorul Unai Emery s-a convins că are acum un atuu în plus, acest Kimpembe, care are cu 11 ani mai puţin decât brazilianul, pentru Thiago Silva va fi dificil să mai fie privit de către colegi cu respectul primit până acum şi că există serioasa posibilitate ca plata pentru dezertarea sa să fie banca de rezerve.

viewscnt
1 EUR4.6599 lei+0,0343
1 USD3.8182 lei+0,0496
1 XAU163.5981 lei+0,9231