Fotbal intern

De ce nu l-a luat Dinamo pe Ongenda: “Când l-am văzut prima oară avea fizic de bucătar!”

09.10.2018 | 11:14
De ce nu la luat Dinamo pe Ongenda Cand lam vazut prima oara avea fizic de bucatar

Hervin Ongenda a reuşit o pasă de gol cu călcâiul în meciul Botoşani – Dinamo Bucureşti, iar la finalul jocului Cornel Dinu a dezvăluit că acesta a fost propus şi „câinilor”. FANATIK.RO a aflat motivul pentru care dinamoviştii nu l-au luat pe jucător.

Practic, scouterii alb-roşilor au fost bulversaţi de diferenţa mare dintre CV şi ceea ce reprezenta francezul de 23 de ani în vară.

Cornel Dinu cere să fie daţi afară oamenii care se ocupă de transferuri la Dinamo!

Imediat după eşecul cu FC Botoşani, Cornel Dinu a comentat în stilul său caracteristic evoluţia lamentabilă a dinamoviştilor şi a lansat o ipoteză surprinzătoare: Hervin Ongenda şi Diego Fabbrini, doi dintre cei mai buni jucători ai moldovenilor, au fost refuzaţi în vară de formaţia din Ştefan cel Mare! “Ongenda e fotbalist, dar nu e pregătit fizic. Trebuie scos și din bucătărie, de la shaorma și burgeri. E cam bufleiaș, e hrănit bine. Cu Chitoșcă ce să faci, poate să meargă în piața lui Pinalti la Piatra Neamț. Roman port ilegal de echipament și cam atât.

Botoșani a avut vreo 4 care n-au contat, dar Dinamo, 8, s-a jucat în 6 contra 2. Din ce am înțeles Ongenda și Fabbrini au fost propuși la Dinamo. Păi Negoiță ce face?

Să-i dea afară pe cei care i-au ținut pe ăștia și i-au refuzat pe Ongenda și Fabbrini. Cei care nu au oprit asemenea jucători, dar l-au luat pe Popovici care nu poate juca decât la Botezatu (n.r designerul Cătălin Botezatu), nu au ce căuta la Dinamo”, a declarat Cornel Dinu la Telekomsport.

De ce nu a ajuns Ongenda la Dinamo: “Doar noi am fost nebuni să riscăm cu el!”

FANATIK.RO a aflat de ce Dinamo nu l-a luat pe Hervin Ongenda, în ciuda calităţilor sale tehnice excelente. Contactat telefonic, patronul celor de la Botoşani, Valeriu Iftme, a explicat motivul pentru care cei din Ştefan cel Mare au refuzat afacerea: “Ongenda a făcut o primă repriză foarte bună, a jucat aproape de potenţialul pe care îl avea când îmbrăca tricoul lui PSG.

El joacă atunci când trebuie şi atât cât poate. Nu este încă bine din punct de vedere fizic, noi asta încercăm acum să obţinem cu el. Dacă va reveni la nivelul fizic de acum doi, trei ani poate evolua lejer în campionatele puternice. La Diego Fabbrini s-a văzut că a intrat puţin supărat pe teren, pentru că nu a fost titular, dar a făcut diferenţa şi bine a făcut Costel (n.r. Costel Enache) că a decis să intre proaspăt.

Ştiu că Ongenda şi Fabbrini au fost propuşi mai multor cluburi din România, iar printre ele şi Dinamo. De Fabbrini nu pot zice de ce nu a fost oprit de cei de acolo, dar în cazul lui Ongenda ştiu mai mult ca sigur. Păi, noi când l-am văzut în Austria avea fizic de bucătar şi am crezut că e fra-su! Noroc că o persoană din club a zis că, la ce CV are, merită să îi dăm o şansă. Doar noi am fost nebuni să riscăm cu el!”, a declarat Valeriu Iftime pentru FANATIK.RO.

I l-a propus lui Gigi Becali: “Jocul de la Steaua i se potriveşte perfect lui Ongenda!”

Valeriu Iftime a văzut potenţialul lui Ongenda şi, recent, i-a transmis lui Gigi Becali să îl transfere în iarnă, dacă vrea ca FCSB să devină o adevărată forţă! “Dacă îl aduce pe Ongenda lângă Moruțan treaba din față o să îi meargă perfect. Cei doi fotbaliști se vor completa unul pe altul. Ongenda este jucătorul care îi trebuie lui Gigi la echipă. Eu îi transmit să se gândească bine la propunerea mea.

Nu va regreta deloc un astfel de transfer. Eu sunt convins și acum că Gigi Becali a vorbit atunci doar la mișto de Ongenda. În sinea lui el este conștient că acest fotbalist este unul foarte valoros. Jocul de la Steaua i se potrivește perfect lui Ongenda. Steaua are un joc foarte bun în regim de viteză, iar Oli și Ongenda vor face prăpăd. Cheia este cum la Gigi Becali, iar eu îl sfătuiesc să nu mai tușească atunci când vorbim de Ongenda, știe el la ce mă refer”, afirma Valeriu Iftime.