Chef Florin Dumitrescu a explicat de ce refuză să mai mănânce ciorbă în restaurante. Acesta a explicat că nu mai comandă acel fel de mâncare de multă vreme.
Faimosul bucătar a explicat că nu mănâncă ciorbă în restaurante deoarece nu are încredere în ingredientele care sunt folosite.
Acesta a spus că de multe ori sunt utilizate baze pentru mâncăruri care conțin chimicale.
Conform declarațiilor acestuia din podcastul lui George Buhnici, ospătarii chiar mint atunci când sunt întrebati despre lista de ingrediente și nu dezvăluie faptul că sunt folosite aceste baze pentru mâncare.
Chef Florin Dumitrescu a spus că din cauza acestor ciorbe a avut mereu inflamații și probleme cu stomacul. Acesta a transmis că la un sfert de oră după ce mănâncă acest fel într-un restaurant care folosește aceste chimicale încep problemele.
„Eu nu mai mănânc ciorbe în cârciumi. Am avut problema asta după ce am descoperit că mă și mint. Eu îi întrebam dacă au vegeta în farfurie și ospătarii spuneau că nu.
Nu e intoleranță, nici alergie, e direct inflamație. Nu doar monoglutamatul, că dacă ar fi monoglutamatul natural nu ar fi o problemă.
Bazele chimice pe care ei le folosesc acolo… Treaba aia, un sfert de oră am de la prima lingură până când trebuie să ajung la prima toaletă și stau acolo toată noaptea. E îngrozitor și am zis că nu mai mănânc ciorbă în cârciumi”, a mai spus Florin Dumitrescu.
Totodată, faimosul bucătar de la Chefi fără limite a explicat că nu trebuie niciodată să comandăm ceea ce ne recomandă ospătarul, deoarece există un motiv în spatele acestei oferte.
Florin Dumitrescu explicat că preparatul respectiv este aproape de data de expirare și restaurantul încearcă doar să îl vândă mai repede pentru a-și micșora eventualele pierderi.
De asemenea, Florin Dumitrescu a explicat că această practică există în restaurantele în care nu există atât de mulți clienți.