News

De ce nu merg turiștii la All Inclusive pe litoralul românesc. Diferențe uriașe de preț și oferte jenante ale hotelierilor. „Ai trei ciorbe și trei tocănițe”

De ce nu vor să audă turiștii de All Inclusive-ul de pe litoralul românesc. Antreprenorii locali practică prețuri mari și există diferențe uriașe în ofertele pe care le propun
11.06.2022 | 11:57
De ce nu merg turistii la All Inclusive pe litoralul romanesc Diferente uriase de pret si oferte jenante ale hotelierilor Ai trei ciorbe si trei tocanite
De ce nu merg turiștii la All Inclusive pe litoralul românesc și preferă alte țări. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Debutul verii a împărțit ca de fiecare dată turiștii în două tabere importante. De o parte sunt cei care nici nu vor să audă de litoralul românesc, în ciuda faptului că antreprenorii locali s-au pus la punct și au început să propună chiar și oferte în sistem All Inclusive, așa cum există în Bulgaria, Turcia, Tunisia, Egipt și Grecia.

De ce refuză turiștii românii sistemul All Inclusive de pe litoralul autohton

În mod evident, stațiunile de la Marea Neagră au și ele parte de susținători și există turiști care spun că o săptămână pe litoral, așa cum este el, înseamnă reîncărcarea bateriilor cât pentru un an întreg.

ADVERTISEMENT

Agențiile de turism au transmis că România vinde încă destul de bine, deși mai toți cei care preferă să meargă pe litoral o fac în regim propriu. Weekendurile sunt cele mai aglomerate și aparțin aproape în totalitate tinerilor. Din Constanța până la Vama Veche, aceștia iau cu asalt stațiunile și încearcă să uite de griji.

Nu mulți sunt însă cei care merg la hotel, preferate fiind pensiunile și vilele deschise după Revoluție. De altfel, regimul hotelier presupune un ban în plus. Mai mult decât atât, dacă ne raportăm la sistemul All Inclusive atunci situația se schimbă în totalitate.

ADVERTISEMENT

Acesta este căutat de familii, în general cele care vin la mare alături de copii mici. Vorbim încă de o noutate, puține fiind hotelurile care au propus acest regim.

Interesant este că nu toată lumea l-a primit cu brațele deschise. Recenziile lăsate pe cele mai cunoscute site-uri nu sunt tocmai pozitive. Românii se plâng de felul în care sunt serviți, de calitatea produselor, dar și de cum au înțeles antreprenorii întregul sistem.

ADVERTISEMENT

Ce diferențe de preț sunt între ofertele românilor și cele de afară

Mai mulți români au ținut chiar să și arate că diferențele de preț sunt unele destul de mari și, culmea, în favoarea hotelurilor de afară. Oamenii spun că nu înțeleg cum este posibil ca un concediu de șapte zile să coste mai puțin în Turcia sau Egipt.

La o comparație simplă de preț între un hotel românesc și unul aflat în Kusadași, diferența ar fi de aproape 200 de euro. Vorbim, așadar, despre un sejur mai ieftin în Turcia.

ADVERTISEMENT

De remarcat că sejurul în Turcia ar fi avut loc la aceleași date, 10 – 17 iulie și ar fi însemnat un pachet care ar conține și un parc acvatic, amfiteatru și spectacole în fiecare seară, dar și un regim de masă aproape non stop.

De asemenea, turiștii au arătat cu degetul simplitatea meniului românesc în comparație cu ceea ce se întâmplă în sistemul All Inclusive pus la punct de străini.

„All Inclusive la noi înseamnă că ai de ales între 3 ciorbe și 3 tocănițe. Știți cum se zice, prost nu e cine cere, prost e ăla care dă”, a transmis Ioana Maria Avram, o turistă nemulțumită de serviciile întâlnite în țară.

„Mâncarea este de 5 stele, două zile turcești, cu personal frumos îmbrăcat în roșu, cu steagul lor pe uniforma. La mâncare nu mai vorbim, nici nu știai ce să-ți pui în farfurie.

După cele două zile cu specific turcesc a venit ziua asiatică, una cu calamar, caracatiță, sushi, scoici, surimi”, a explicat Carmen Laura, o româncă recent întoarsă tocmai din hotelul turcesc aflat în comparație, culmea, unul care nu intră în topul preferințelor.

Acuze dure la adresa hotelierilor din România

Acuzele au curs cu nemiluita la adresa antreprenorilor locali. Turiștii spun că, de fapt, regimul All Inclusive nici măcar nu se apropie de ceea ce propun străinii.

„Nu e All Inclusive. Dacă primești bonurile acelea valorice la cazare nu e All inclusive. Pentru că la noi hotelierii nu cunosc acest concept decât atunci când citesc ofertele de afară. Pentru că merge și așa.

Sau pentru că cer o groază de bani pe ceva ce nu oferă și atunci cu banii aceia mergi liniștit în altă țară și s-ar putea să îți mai rămână”, a punctat și Tamara Antal, o altă turistă nemulțumită de serviciile din România.

„Ce mai poți spune atât timp cât în oferta din România este trecut că există baie proprie și lenjerie curată. Adevărul e că eu vin la mare ca să-mi fac nevoile în spatele hotelului și credeam că trebuie să aduc de acasă ceva cearceafuri”, a mai zis și Andronache Constantin despre ofertele pe care le fac românii.

De remarcat că peste 500 de mii de români au mers anul trecut în Turcia, în regim All Inclusive. De asemenea, 300 de mii de persoane au ajuns în Egipt și Tunisia, în hoteluri cu același sistem de masă.

ADVERTISEMENT