Sporturi

De ce nu participă Simona Halep la Shenzhen! Ce explicaţie a dat liderul mondial

29.11.2018 | 13:45
De ce nu participa Simona Halep la Shenzhen Ce explicatie a dat liderul mondial

De ce a ales Simona Halep să nu participe la turneul de la Shenzhen. Simona Halep a luat o decizie importantă în urmă cu câteva zile referitoare la programul din debutul sezonului următor. Liderul mondial din WTA nu va participa la turneul din Shenzhen, în China, competiție de categoria WTA Internaţional pe care a ales-o pentru a deschide ultimele două sezoane. De altfel, românca are 280 de puncte de apărat la Shenzhen, după ce în 2018 reușea să câștige titlul. Ea s-a impus şi în proba de dublu, alături de Irina Begu, cucerind astfel şi primul trofeu la dublu.

Turneul de la Shenzhen este dotat cu premii în valoare totală de 750.000 de dolari și se va disputa în perioada 30 decembrie 2018 – 5 ianuarie 2019. Totuşi, Simona a hotărât să facă deplasarea la Syndey, turneu de categoria Premier la care nu s-a prezentat în ultimii doi ani. Competiția este programată între 7 și 12 ianuarie, deci există mai mult timp pentur recuperare. Pe lângă acest aspect, turneul din Australia este de categorie superioară, cu premii mai mari și cu 470 de puncte puse în joc pentru învingătoare.

De ce a ales Simona Halep să nu participe la turneul de la Shenzhen

De ce nu participă liderul mondial din WTA la turneul de la Shenzhen

De curând, sportiva noastră a vorbit despre această hotărâre, menţionând că îşi doreşte, de asemenea, să petreacă sărbătorile de iarnă alături de familie, după mai mulţi ani în care a fost pe drumuri pentru deplasările la turnee. “Am considerat că am nevoie de o pauză mai lungă după problemele avute la spate. Vreau să petrec sărbătorile acasă după mulţi ani, cu familia şi prietenii, apoi voi pleca în Australia”, a declarat Halep.

Recuperarea merge foarte bine, iar Simona Halep s-a întors deja pe terenul de tenis, deşi anticipa că nu va reveni până la începutul lunii decembrie. Alături de ea, pe teren, a fost şi Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup a României. Chiar şi aşa, ea a decis să meargă la primele turnee din 2019 fără un antrenor, după ce Darren Cahill a luat hotărârea să nu mai continue colaborarea cu liderul mondial din WTA şi în sezonul următor.

Tags: