Fotbal intern

De ce nu poate juca Ioan Filip pentru Dinamo în partidele cu Craiova și cu Astra!

15.12.2018 | 16:44
De ce nu poate juca Ioan Filip pentru Dinamo in partidele cu Craiova si cu Astra

Mircea Rednic a mai perfectat un transfer la echipă, dar nu se va putea baza pe serviciile noului jucător până în primăvara lui 2019! De ce nu poate juca Ioan Filip pentru Dinamo în partidele cu Craiova și cu Astra?

FANATIK a aflat motivul pentru care mijlocașul va debuta în tricoul “câinilor” abia în februarie, deși fizic este apt sută la sută. Fanii sperau să îl poată vedea la lucru în meciurile atât de importante cu oltenii și cu giurgiuvenii, dar un impediment major îl blochează pe fostul jucător de la Oțelul și Viitorul.

De ce nu poate juca Ioan Filip pentru Dinamo în partidele cu Craiova și cu Astra! A reziliat târziu cu Debrecen!

Ioan Filip a semnat cu Dinamo București și a fost prezentat oficial drept noul fotbalist al formației din Ștefan cel Mare. Plecarea lui Armando Cooper, căruia Mircea Rednic i-a grăbit finalul carierei la Dinamo din cauza indisciplinei, a urgentat aducerea lui Filip. Mijlocașul de 29 de ani a parafat un contract până în vara lui 2020 și va avea un salariu lunar de 4.000 de euro.

Cu toate că dinamoviștii au probleme mari în zona centrală de la mijlocul terenului, acolo de unde au ieșit Cooper, disponibilizat, și Dan Nistor, accidentat, fostul fotbalist de la Oțelul Galați nu va putea debuta în acest an pentru noua formație. Conform surselor FANATIK, acest lucru se întâmplă din cauza faptului că a reziliat de curând contractul cu Debrecen.

Ioan Filip a semnat cu Dinamo
Ioan Filip a semnat cu Dinamo și a fost prezentat oficial la formația din Ștefan cel Mare

Astfel, desi a venit ca fotbalist liber, Filip are interzis să evolueze până se deschide din nou, oficial, perioada de transferuri. Nu același lucru s-a întâmplat cu Zenke, Ait-Atmane sau Montini, alți fotbaliști rămași fără contract aduși de Rednic. Aceștia au rupt înțelegerile cu fostele echipe când perioada de mercato nu era închisă, astfel că nu au avut nici o problemă legală să joace pentru Dinamo în plin sezon competitional.

Rednic l-a adus pentru că e polivalent

Transferul lui Ioan Filip a surprins pe multă lume. Fotbalistul și Mircea Rednic au lucrat împreună la Petrolul, tehnicianul fiind mulțumit de randamentul acestuia. Acum, după ce Filip a rupt acordul cu ungurii de la Debrecen, Rednic a profitat și l-a adus la Dinamo, chiar dacă se va putea folosi de el abia de la reluarea campionatului.

Ioan Filip Petrolul Ploiești
Ioan Filip a lucrat cu Mircea Rednic pe vremea când fotbalistul juca la Petrolul Ploiești

“Puriul” s-a mișcat rapid pentru că Filip este un jucător polivalent, care poate acoperi trei posturi deficitare la Dinamo. Astfel, deși la bază este mijlocaș central, fostul campion al României poate evolua și fundaș central, și fundaș dreapta.

Ioan Filip este jucătorul lui Dinamo. Ne bucurăm că am reuşit să-l aducem. Este jucătorul lui Dinamo pentru un şi jumătate” – Ionel Dănciulescu, team-manager Dinamo