News

De ce nu primesc toate cadrele medicale sporul de 500 de euro. Ministrul Nelu Tătaru a explicat situația

12.06.2020 | 15:18
De ce nu primesc toate cadrele medicale sporul de 500 de euro Ministrul Nelu Tataru a explicat situatia
De ce nu primesc toate cadrele medicale sporul de 500 de euro. Ministrul Nelu Tătaru a explicat situația. Sursa foto: INQUAM Photos/George Călin
ADVERTISEMENT

De ce nu primesc toate cadrele medicale sporul de 500 de euro. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a explicat, vineri, această controversă care a iscat și proteste în sistemul medical intern.

De ce nu primesc toate cadrele medicale sporul de 500 de euro. Ministrul Nelu Tătaru a explicat situația

Aflat vineri într-o vizită de lucru la Alba Iulia, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a vorbit despre acordarea sporului de 500 de euro pentru personalul medical implicat în lupta împotriva infecţiei cu COVID-19.

ADVERTISEMENT

În momentul în care a fost întrebat de ce unele cadre medicale primesc stimulentul de 500 de euro, iar altele nu, oficialul guvernamental a spus că au fost şi “anumite implicaţii parlamentare” care au modificat aceste legi ale Executivului, iar listele cu personalul medical îi vin de la conducerea unităților respective.

“Dincolo de ordonanţe de urgenţă pe care le-am dat pe starea de urgenţă sau pe starea de alertă au fost şi anumite implicaţii parlamentare care au modificat aceste legi, iar listele îmi vin de la managementul acelor unităţi medicale.

ADVERTISEMENT

Noi am creat cadrul legislativ, am creat o serie de sectoare unde am avut implicare mai mare a infecţiei cu Covid, am specificat la un moment dat că toţi cei care au avut contact cu un pacient infectat Covid sau care au avut contact cu un suspect Covid confirmat ulterior infectat Covid primesc acel stimulent.

Oamenii politici pot explica mai mult pe seama acestui subiect”, a afirmat ministrul Nelu Tătaru, conform Agerpres.

ADVERTISEMENT

Tătaru: ”Acest spor nu este o loterie”

Cum nu toți angajații implicați în lupta cu pandemia primesc cei 500 de euro, Nelu Tătaru a fost întrebat de presă dacă este un fel de loterie acordarea acestui spor: “Loterie nu este, atâta timp cât şeful de compartiment, managerul acelei unităţi medicale cunoaşte fiecare personal în parte care a fost implicat în lupta împotriva infecţiei Covid”.

Despre protestul personalului de la ambulanţă legat de neachitarea sporului de periculozitate, ministrul a spus:

ADVERTISEMENT

“Sunt anumite modificări legislative care trenează în Parlament, inclusiv statutul ambulanţierului care acum sub coordonarea DSP-ului, dar când vor reveni la Ministerul Sănătăţii vom discuta separat atât statutul, cât şi modificările de sporuri pe 153, dar în acest moment cred că Parlamentul ar trebui să gestioneze şi acele proiecte legislative care sunt rămase de peste trei ani de zile”, a mai explicat ministrul Sănătăţii.

ADVERTISEMENT