ADVERTISEMENT
Fotbal international

De ce nu putem vedea meciurile din sferturile Ligii Campionilor la ore diferite! Ce răspuns a primit Fanatik de la UEFA. Exclusiv

Autor: Razvan Nicolae | 06.04.2021 | 15:02
De ce nu putem vedea meciurile din sferturile Ligii Campionilor la ore diferite! Ce răspuns a primit Fanatik de la UEFA. Exclusiv
Liga Campionilor (sursă foto: uefa.com)

Sferturile de finală ale actualului sezon al Ligii Campionilor oferă patru meciuri spectaculoase, însă fanii fotbalului din întreaga lume vor trebui să aleagă ce meciuri vor vedea, fiind programate câte două, la aceeaşi oră, în zilele de marţi şi miercuri.

ADVERTISEMENT

FANATIK a cerut un punct de vedere de la UEFA, în privinţa orelor de disputare a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor. Foarte mulţi fani au reacţionat pe reţelele de socializare şi au cerut ca partidele să se joace la ore diferite, din moment ce meciuri din faza grupelor sunt programate la 19:55 şi 22:00.

De ce nu putem vedea meciurile din sferturile Ligii Campionilor la ore diferite. Totul e legat de audienţa TV

La cererea formulată de FANATIK, prin care era cerut un punct de vedere în privinţa orelor de disputare a meciurilor din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, UEFA a oferit un răspuns scurt şi a motivat alegerea făcută.

“Aşa cum este menţionat în articolul 24.02 din regulamentul UEFA Champions League ‘meciurile din play-off, faza grupelor (excepţie paragraful 24.03), optimi, sferturi, semifinale şi finala au ora de start 21:00 CET (ora 22:00 în România)’ şi sunt vândute către deţinătorii de drepturi TV pentru a maximiza audienţa pentru ora de start 21:00 CET.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care meciurile, inclusiv cele din fazele eliminatorii din UEFA Champions League, trebuie să înceapă la acea oră”, a fost răspunsul oficial al UEFA la cererea făcută de FANATIK.

Sezonul 2019-2020 a adus schimbări, cu sferturi pe durata a patru zile

Pandemia de coroanvirus a dat peste cap programul meciurilor în sezonul 2019-2020, iar Liga Campionilor a fost una dintre competiţiile afectate. Astfel, partidele din sferturi, semifinale şi finala s-au disputat sub forma unui turneu Final 8, într-o singură manşă, iar fanii fotbalului au fost entuziasmaţi de noul orar oferit de UEFA.

ADVERTISEMENT

Astfel, meciurile din sferturile de finală s-au jucat pe 12, 13, 14 şi 15 august, de la ora 22:00, suporterii reuşind să vadă toate partidele. De altfel, microbiştii au lăudat iniţiativa UEFA şi au sperat că varianta, prin care partidele din această fază vor fi programate la ore diferite, va fi păstrată şi în actualul sezon.

Când s-a trecut de la ora 21:45 la 22:00 în UEFA Champions League

Timp de mulţi ani, ora 21:45 era cea la care începeau meciurile din UEFA Champions League, însă forul continental a produs marea schimbarea la începutul sezonului 2018-2019. De atunci, partidele din Liga Campionilor se dispută la ora 22:00, iar în faza grupelor sunt câteva dueluri programate la 19:55.

ADVERTISEMENT

Programul meciurilor din manşa tur a sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Marţi, 6 aprilie

  • Manchester City – Borussia Dortmund
  • Real Madrid – Liverpool

Miercuri, 7 aprilie

  • Bayern Munchen – PSG
  • FC Porto – Chelsea
ADVERTISEMENT
Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!