Fotbal international

De ce nu s-a făcut transferul lui Junior Moraes la FCSB! “Voia să vină!” Câţi bani oferea Gigi Becali

03.10.2018 | 14:51
De ce nu sa facut transferul lui Junior Moraes la FCSB Voia sa vina Cati bani oferea Gigi Becali

Florin Manea, actualul manager al echipei Rapid, a dezvăluit de ce nu s-a făcut transferul lui Junior Moraes la FCSB şi câţi bani era dispus să plătească Gigi Becali pentru fostul jucător al Gloriei Bistriţa care a reuşit o “dublă” în meciul Lyon – Şahtior Doneţk, scor 2-2, din etapa a doua a Grupei F, Champions League.

Oficialul grupării din Liga 3 care l-a dus pe Junior Moraes la Metalurg Doneţk susţine că Jean Pădureanu i-a cerut lui Gigi Becali 1,2 milioane de euro, dar latifundiarul din Pipera era dispus să ofere 8000.000 de euro. Metalurg Doneţk a intervenit şi l-a cumpărat cu 1,25 milioane de euro. Florin Manea susţine că Junior Moraes şi-ar fi dorit să evolueze în tricoul “roş-albastru”.

S-a aflat de ce nu s-a făcut transferul lui Junior Moraes la FCSB

“Nu a ajuns la Steaua pentru că nu au dat banii pe el. Nea Jean (n.r. Jean Pădureanu) voia 1,2 milioane de euro şi Steaua dădea 800.000 de euro. Eu l-am dus pe Moraes la Metalurg Doneţk. Atunci voia să ajungă la Steaua, acum are milioane de euro salariu. A jucat la Dinamo Kiev, la Şahtior…”, a declarat Florin Manea la Prosport LIVE.

Junior Moraes în momentul în care a semnat contractul cu Şahtior Doneţk

Gigi Becali l-a dorit pe Junior Moraes şi în iarna anului 2017, atunci când brazilianul intra în ultimele 6 luni de contract cu gruparea Dinamo Kiev. Presa din Ucraina anunţa că FCSB se lupta cu Marius Şumudică, cel care în acea perioadă era antrenorul lui Kayserispor, dar brazilianul a ales să rămână în campionatul din Ucraina.

Gloria Bistriţa l-a cumpărat cu 10.000 de euro

Gloria Bistriţa l-a luat pe Junior Moraes în 2010 în schimbul sumei de 10.000 de euro. Brazilianul în vârstă de 31 de ani a stat un singur sezon în Liga 1 Betano, iar apoi a fost cumpărat de Metalurg Doneţk pentru 1,25 de milioane de euro. În perioada petrecută la Gloria Bistriţa, Junior Moraes a înscris 18 goluri în 32 de meciuri.

Pe parcursul carierei, fotbalistul lui Şahtior Doneţk a evoluat la echipe precum Santos, Ponte Preta, Santo Andre, ŢSKA Sofia, Metalurg Doneţk şi Tianjin Quanjian. Junior Moraes a ajuns la Şahtior în vară şi a semnat un contract valabil pe două sezoane cu campioana Ucrainei.