Life

De ce nu s-a recăsătorit Mihai Gruia Sandu, Arlechino: “Necazurile cu fosta soție au fost de ajuns”

Actorul Mihai Gruia Sandu, cunoscut pentru rolul Arlechino dintr-un show de televiziune difuzat în anii '90, la TVR, spune că a avut un lung șir de necazuri la divorțul de soția lui.
24.05.2022 | 15:42
De ce nu sa recasatorit Mihai Gruia Sandu Arlechino Necazurile cu fosta sotie au fost de ajuns
Mihai Gruia Sandu, cunoscut și Arlechino, după emisiunea de la TVR din anii 90, nu a mai putut să joace teatru timp de 7 ani de la divorțul de soția lui. Sursa foto: arhiva personală/FANATIK.
ADVERTISEMENT

Mihai Gruia Sandu, simpaticul clovn Arlechino care a adus multe zâmbete pe feţele copiilor în emisiunile de la TVR 1, este profesor la Institutul de Teatru și a revenit pe scenă după o perioadă destul de lungă. Luni, 23 mai, a jucat în comedia TOC TOC la Centrul Cultural Reduta din Brașov, ocazie cu care am aflat că, după divorțul de Oana Bojescu, în 2008, nu a mai putut urca pe scenă timp de 7 ani. Spune că nu a mai avut starea necesară de a juca, ani buni după despărțirea de cea care i-a fost soție, iar în pandemie cel mai mult i-au lipsit interacțiunea cu oamenii și elevii săi de la teatru.

Mihai Gruia Sandu, Arlechino, și-a refăcut viața: ”După divorț nu am mai putut juca timp de 7 ani”

După spectacolul de luni de la Centrul Cultural Reduta din Brașov, cu Teatrul Avangardia, actorul a făcut declarații, pentru FANATIK, despre viața sa personală, dar și despre activitatea sa.

ADVERTISEMENT

”Mi-am refăcut viața sentimentală, dar nu m-am recăsătorit și nici nu o să mai fac acest pas. Necazurile din trecut cu fosta soție au fost de ajuns… De supărare nu am mai jucat pe scenă timp de 7 ani. Pentru că trebuie să ai o stare anume, să poți juca. Nu te prezinți așa în fața publicului.

Copiii au crescut, țin legătura cu ei, însă fata a plecat în Anglia. Momentan nu pot să plec să o văd. Aceasta a fost durerea mea cea mare, că nu mi-am putut vedea copiii”, a declarat, pentru FANATIK, Mihai Gruia Sandu, cel care a încântat mulți copii cu emisiunea Arlechino de la TVR.

ADVERTISEMENT

A divorțat cu scandal de Oana Bojescu

“Arlechino” Mihai Gruia Sandu a avut numeroase probleme cu fosta lui soție, Oana Bojescu, din anul 2008, de când au divorțat. Actorul are doi copii cu fosta lui soție, un băiat și o fată, Domnica și Theodor. Cei doi au dus un adevărat război în instanță pentru pensia alimentară și, mult timp, actorul nu a putut să-și vadă copiii.

În 2012, Oana Bojescu a depus două cereri de executare silită pentru a recupera importante sume de bani de la actor. Mihai Gruia Sandu spune că marea lui durere a fost că nu și-a putut vedea cei doi copii. Acum, aceștia au crescut și ține legătura cu ei, iar relația lor s-a îmbunătățit. Eșecul primei căsnicii l-a determinat pe actor să nu-și mai dorească să se căsătorească, deși în viața sa există acum o altă femeie, după cum a mărturisit pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Este profesor la teatru

“Arlechino” Mihai Gruia Sand este profesor la Institutul de Teatru din București. Predă un modul la master, pentru studenții care doresc să devină actori. În pandemie a ținut și cursuri online. Spune că cel mai mult i-a lipsit scena și interacțiunea cuoamenii, cu elevii săi.

”A fost foarte greu. Cel mai mult mi-a lipsit scena și interacțiunea aceasta cu oamenii. La un moment dat am ținut cursurile online, din cauza restricțiilor. Sunt profesor la teatru, predau module pentru studenții de la master și am revenit pe scenă. Continui să joc în comedia TOC TOC. Prinde la public, spectacolul merge foarte bine. Mai este o distribuție, din care fac parte și Andrei Duban și Anca Țurcașiu”, a mai declarat actorul, care a a părut și în serialul ”Sacrificiul„, produs de Ruxandra Ion, de la Antena 1.

ADVERTISEMENT

Întrebat ce spectacol i-a mai fost aproape de suflet, Mihai Gruia Sandu a menționat piesa ”Mă tot duc”, unde a jucat cu Oana Pellea, timp de peste 23 de ani. ”Nu mai este demult o piesă de teatru. A devenit altceva…o bucată mare de joacă și viața bucuroasă. L-am jucat la Metropolis cu Oana Pellea”, spune actorul.

Lumea îl știe de Arlechino

Arlechino a fost unul dintre cele mai iubite personaje ale anilor ’90. Chiar dacă anii au trecut, actorul Mihai Sandu Gruia și acum mai este strigat cu numele Arlechino. Emisiunea populară pentru copii, difuzată la TVR, intitulată chiar așa, Arlechino, s-a bucurat de un adevărat succes. În trecut, actorul a povestit că a intrat la teatru abia a șasea oară.

arlechino
Mihai Gruia Sandu pe scena de la Reduta din Brașov, în spectacolul TOC TOC cu Teatrul Avangadia. Foto: FANATIK:

Despre spectacolul TOC TOC

Piesa TOC TOC este scrisa de dramaturgul, actorul si omul de televiziune francez Laurent Baffie. Acesta prezintă povestea a șase pacienți cu tulburări obsesiv compulsive (TOC), care se cunosc în sala de așteptare a unui faimos psihoterapeut. Medicul întârzie, iar pacienții fac o ședință ad-hoc de terapie de grup. Comedia  TOC TOC a ajuns un fenomen la nivel mondial. Ea se joacă de peste 12 ani în peste 20 de țări cu casa închisă.

Partea amuzantă este că spectacolul își menține perfect dinamismul. Cu alte cuvinte te ține în priz cu ajutorul unor personaje bizare. Fiecare dintre ei este posesor al unei manii semi-nebunești, personaje care ajung să îi înduioșeze pe spectatori pe parcursul spectacolului.

 

 

ADVERTISEMENT