Life

De ce nu se decongelează niciodată carnea de pui la temperatura camerei. Greșeala pe care o fac multe persoane

Care e motivul pentru care nu e indicat să se decongeleze carnea de pui la temperatura din bucătărie. Eroarea la care recurg mulți oameni.
01.07.2024 | 07:40
De ce nu se decongeleaza niciodata carnea de pui la temperatura camerei Greseala pe care o fac multe persoane
Care e motivul pentru care nu e indicat să se decongeleze carnea de pui la temperatura din bucătărie. Eroarea la care recurg mulți oameni. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

De ce nu se decongelează niciodată carnea de pui la temperatura camerei. Greșeala pe care o fac multe persoane. Acest proces este extrem de important pentru a ne feri de eventualele probleme și neplăceri care pot apărea.

Care e motivul pentru care nu e indicat să se decongeleze carnea de pui la temperatura din bucătărie. Eroarea la care recurg mulți oameni

Care e motivul pentru care nu e indicat să se decongeleze carnea de pui la temperatura din bucătărie. Eroarea la care recurg mulți oameni atunci când vor să se apuce de gătit, dar au produse pline de gheață, de la congelator.

ADVERTISEMENT

Specialiștii în domeniul alimentar atrag atenția asupra faptului că există o serie de lucruri pe care gospodinele trebuie să le respecte. În felul acesta vor sta departe de riscuri și nu vor apărea probleme de sănătate.

În primul rând, carnea de pui se dezgheață treptat, peste noapte, la frigider. În cazul în care se lasă pe masă intră în „zona de pericol”, care este încadrată între 4 și 60 de grade Celsius, ceea ce înseamnă că apar bacteriile dăunătoare.

ADVERTISEMENT

Printre acestea se numără salmonella și campylobacter, care se înmulțesc și se răspândesc rapid. În al doilea rând, experții spun că riscul de contaminare este foarte mare pentru că acest tip de carne este susceptibil la contaminare bacteriană.

Din păcate, decongelarea la temperatura camerei face ca exteriorul produsului să se încălzească foarte ușor, lucru care favorizează înmulțirea bacteriilor. Pe de altă parte, interiorul cărnii de pui rămâne înghețat.

ADVERTISEMENT

Motive pentru care carnea de pui nu se decongelează la temperatura camerei

Un alt motiv extrem de important pentru care carnea de pui nu se decongelează niciodată la temperatura camerei este legat de calitate și de gust, care ajung să se piardă. Dezghețarea lentă și neuniformă poate strica textura.

Așadar, carnea ajunge să fie moale și mai puțin plăcută la gătit și implicit, atunci când este consumată. De asemenea, specialiștii spun că expunerea prelungită la aerul din bucătărie nu face altceva decât să ducă la oxidarea cărnii.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, carnea de pui care se dezgheață la temperatura camerei prezintă risc de intoxicație alimentară, lucru care duce la simptome precum greață, vărsături, diaree și dureri abdominale severe. În concluzie, oamenii se pot confrunta cu diverse boli.

ADVERTISEMENT
Tags:
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la...
Fiica lui Ilie Năstase s-a angajat în România! Cu ce se ocupă la 20 de ani frumoasa Alessia
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care...
Alimentele pe care ar trebui să le eviți cu orice preț și care îți „otrăvesc în mod activ” organismul, conform unui medic cardiolog VIDEO
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare...
Băiatul lui Gigi Becali s-a căsătorit în mare secret! Povestea de viață îngrozitoare a tânărului înfiat de patronal FCSB!
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi...
Aproape toată ţara intră de la ora 12.00 sub avertizări cod galben şi portocaliu de furtuni. Ploi, grindină şi vijelii până joi dimineaţă
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge...
Ţi se rupe inima! Ce face Leonard Doroftei în fiecare zi când ajunge în România! Cum uită că a fost umilit în Ploieşti
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a...
A recunoscut totul! Cătălin Botezatu, declarații despre orientarea lui sexuală, după ce a fost criticat că este Gay: „Și cu femei, și cu bărbați...”
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
SENIORII care se pot PENSIONA cu 10 ANI mai DEVREME
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile...
Alibec, îndrăgostit până peste cap. O campioană mondială la gimnastică i-a sucit mințile fotbalistului
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Laura Lavric ar fi lovit un coleg la o nuntă. Autoritățile anchetează situația
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și...
Ea este soția profesorului cu fustă de la Universitatea din București. Bridget și Andrei Nae sunt căsătoriți de ani buni
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin...
Șef de companie de stat din Romania: 76.000 de lei pe lună. Cosmin Ghiță a fost numit director general pe 12 februarie 2023
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la...
Rezultate admitere liceu 2024. Elevii află, astăzi, dacă au intrat sau nu la liceul dorit