De ce nu se îngrașă italienii, chiar dacă mănâncă paste, pizza și beau vin oricând când își doresc. Dețin secrete pe care mulți își doresc să le afle, mai ales cei care se luptă cu kilogramele în plus.
În zilele noastre, tot mai mulți oameni se confruntă cu kilogramele în plus. Cu toate acestea, italienii, deși consumă vin, mănâncă paste și pizza la discreție, reușesc, cumva să se mențină în formă. Și oricine a mers măcar o dată în Italia, a observat că oamenii grași sunt o excepție.
Iar datele arată că numai 1 din 10 adulți italieni este obez, după cum notează ansa.it. În comparație cu Statele Unite, acolo unde 2 din 5 oameni adulți suferă de obezitate, procentul este unul mic.
Cât despre România, 1 din 5 adulți este obez. Dar de ce nu se îngrașă italienii? Ei bine, aceștia se bucură de o dietă bogată legume, fructem fasole, roșii, carne de pasăre, cereale integrale, ulei de măsline, vin roșu și lactate.
Carnea roșie, în schimb, este consumată destul de rar. Excepție face numai regiunea Piemonte, situată la granița cu Franța, unde se consumă adesea carne de vită, uneori chiar în stare crudă.
De ce nu se îngrașă italienii? Secretul acestora este că echilibrează calitatea și cantitatea alimentelor cu un stil de viață sănătos. Majoritatea se asigură că fac foarte multă mișcare de fiecare dată după ce mănâncă. Astfel, aleargă sau merg cu bicicleta.
Cu mașina se deplasează numai atunci când este nevoie sau la cumpărături. De altfel, mâncarea se pregătește folosind ulei de măsline, iar peștele proaspăt este consumat cel puțin săptămânal.
Un alt truc al siluetei perfecte este acela că porțiile sunt destul de mici. În micile orașe, conceptul de fast-food este destul de rar întâlnit și atunci când oamenilor li se face foame, își îndreaptă atenție către legume.
Mâncatul pe fugă nu există. Italienii tind să se bucure cu adevărat de experiența lor culinară și își alocă destul timp pentru a se relaxa în timpul meselor, care adesea au loc acasă, în familie, la ore fixe.