Fotbal intern

De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo? CNI a dat răspunsul

20.11.2019 | 13:03
De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo CNI a dat raspunsul
De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo CNI a dat răspunsul
ADVERTISEMENT

Stadionul Dinamo este unul dintre puținele ale Bucureștiului care nu au intrat în programul de renovare pentru Euro 2020. Ghencea, Giuleștiul și stadionul Arcul de Triumf au intrat în procesul de reconstrucție, însă proiectul noului stadion Dinamo a fost blocat de mai mulți factor. Compania Națională de Investiții a făcut lumină în acest caz și a inșirat motivele pentru care nu se poate construi noul stadion Dinamo. 

De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo? CNI a dat răspunsul

A fost o întreagă telenovelă privind construirea noului stadion Dinamo. S-a vehiculat că Nicolae Badea blochează construcția noii arene, ca apoi locul să fie mutat pe vechiul Velodrom, însă nici acolo nu s-a putut. CNI a dat răspunsul pentru Radio Dinamo.

ADVERTISEMENT

De ce nu se poate construi noul stadion pe locul vechiului Velodrom? 

“În anul 2016, la momentul în care CNI a solicitat documentația completă în vederea introducerii spre promovare a investiției privind stadionul Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo București, a informat CNI de existența unor impedimente juridice de predare a amplasamentului”

De ce nu e poate construi noul stadion pe locul actualului stadion?

“În anul 2016, la momentul în care CNI a solicitat documentația completă în vederea introducerii spre promovare a investiției privind stadionul Dinamo, Clubul Sportiv Dinamo București, a informat CNI de existența unor impedimente juridice de predare a amplasamentului.

ADVERTISEMENT

Astfel, CS Dinamo a informat CNI de existența unor lucrări derulate în perioada 2000-2008, în baza unui contract încheiat în anul 1999 privind modernizarea Stadionului Central. În anul 2010, lucrarile au fost sistate și figureaza în evidența contabilă a beneficiarului ca “investiții în curs”. Așadar, este necesară clarificarea aspectelor legate de derularea și finalizarea investițiilor realizate de CS Dinamo în baza contractului amintit anterior (contract care nu are nicio legatură cu activitatea și programele CNI SA).

De asemenea, CNI a fost informat cu privire la existența contractului de asociere între Clubul Sportiv Dinamo și Asociația Sportiv Fotbal Club Dinamo București (Societatea deținută de Nicolae Badea) încă de la începutul anului 2016 prin corespondența purtată cu Clubul Sportiv Dinamo București… 

ADVERTISEMENT

Chiar dacă CNI consideră faptul că demersurile făcute de beneficiar până la acest moment reprezintă un pas important în clarificarea situației juridice a imobilului, CNI nu poate prelua amplasamentul în vederea realizării investiției privind un nou stadion în Șoseaua Ștefan cel Mare nr. 7-9, până la certificarea prin acte juridice definitive ale instanțelor cu privire la încetarea oricăror efecte juridice ale contractului de asociere, precum și după clarificarea tuturor aspectelor enunțate anterior”, a fost răspunsul CNI pentru Radio Dinamo.

Noul stadion Dinamo nu se poate construi până când nu se poate rezolva problema lucrărilor nefinalizate, cele care au fost sistate în 2010. În plus, trebuie ca și contractul de asociere dintre CS Dinamo și Nicolae Badea să fie anulat, astfel încât lucrările să poată fi demarate.

ADVERTISEMENT
De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo CNI a dat răspunsul
De ce nu se poate construi noul stadion Dinamo CNI a dat răspunsul
  • 20.000 de locuri ar fi trebuit să aibă noua arenă Dinamo
  • 30.000.000 de euro a fost costul estimat al noii arene

 

 

ADVERTISEMENT