Fotbal international

De ce nu se vede la TV returul Craiova-Leipzig? Oltenii transmit pe Facebook meciul

16.08.2018 | 12:39
De ce nu se vede la TV returul CraiovaLeipzig Oltenii transmit pe Facebook meciul

Meciul dintre echipa Universitatea Craiova, câștigătoarea Cupei României, și formația germană RB Leipzig, din manșa secundă a turului trei preliminar al Europa League, are șanse minime să se vadă la TV. În tur, oltenii au fost învinși cu scorul de 3-1.


UPDATE, ora 18:50. În cele din urmă, meciul dintre Universitatea Craiova şi RB Leipzig va fi transmis pe pagina oficială de facebook a clubului român, dar şi pe site-ul oficial.

UPDATE / Oltenii au anunţat oficial că meciul dintre Universitatea Craiova şi RB Leipzig din turul 3 preliminar al Europa League nu va fi transmis la TV, aşa cum FANATIK.RO a anunţat de la începutul săptămânii!


12 august 2018 / Un oficial din cadrul clubului din Bănie a dezvăluit pentru FANATIK.RO că partida are foarte mari şanse să nu se vadă pe micile ecrane deoarece nicio televiziune din Germania nu este interesată de preluarea meciului în condiţiile unor costuri foarte mari de producţie.

Oficialii olteni speră că stadionul va fi plin la Craiova – Leipzig

Aceeași problemă a existat și anul trecut când Universitatea Craiova a întâlni AC Milan în Europa League. Atunci însă, oltenii au obținut în cele din urmă 200.000 de euro pentru drepturile de televizare de la Sky Italia, și deși acum oficialii din Bănie cer o sumă considerabil mai mică, nicio televiziune nemţească nu este interesată de producerea acestei întâlniri.

Oficialii clubului oltean țin de prețul cerut, pe care îl consideră decent pentru o partidă a Universităţii în cupele europene și nu sunt deloc îngrijorați de faptul că meciul Universitatea Craiova – RB Leipzig nu se va putea vedea la TV:“Şansele sunt minime, până acum nu există niciun acord cu nimeni. Acest meci reprezintă o sărbătoare, pe care ne-o dorim de la an la an, din ce în ce mai lungă, nu doar pentru un singur tur. Iar sărbătoarea este a noastră, a oltenilor şi cine doreşte să fie părtaş, să vină pe Oblemenco! Va fi plin!”

Meciul Universitatea Craiova - RB Leipzig, din manșa secundă a turului trei preliminar al Europa League, are șanse minime să se vadă la TV
Meciul Universitatea Craiova – RB Leipzig, din manșa secundă a turului trei preliminar al Europa League, are șanse minime să se vadă la TV

În meciul tur, RB Leipzig a învins Universitatea Craiova, scor 3-1, în turul 3 preliminar al Europa League. Pentru nemţi au înscris Ibrahima Konate (min. 25), Matheus Cunha (min. 77) şi Yussuf Poulsen (min. 87), iar pentru olteni şi-a trecut numele pe tabela de marcaj Ivan Martic (min. 90+4). Ca buget, RB Leipzig este a patra echipă din Bundesliga, iar cei mai importanţi jucători din lotul formaţiei din Bundesliga sunt Timo Werner, Emil Forsberg şi Yussuf Poulsen, cei care au jucat la Campionatul Mondial din Rusia pentru naţionalele Germaniei, Suediei şi Danemarcei.

Mangia, dezamăgit după meciul tur din Germania

Antrenorul oltenilor, Devis Mangia, a fost dezamăgit la finalul meciului din Germania şi a declarat că formaţia pregătită de Ralf Rangnick a câştigat după ce a marcat două goluri din faze fixe. “Ştiam de la început că ne aşteaptă o partidă dificilă. Am încercat să fim concentraţi şi atenţi şi puţin mai agresivi. Am reuşit acest lucru în general, dar mai puţin în anumite momente. Fotbalul românesc e inferior fotbalului german. Asta e toată povestea! Trebuie să înţelegem. Dacă vă aşteptaţi să venim în Germania să dominăm, aveaţi aşteptări prea mari. Asta e realitatea. Ca să câştigi într-o astfel de partidă trebuie să joci perfect. Noi am pierdut primind două goluri din faze fixe”, a declarat Devis Mangia.

Partida Universitatea Craiova – RB Leipzig se va disputa joi, 16 august, de la ora 19:30, în manșa secundă a turului trei preliminar al Europa League, pe stadionul “Ion Oblemnenco”. Toate fazele importante ale meciului vor fi pe www.fanatik.ro.

În play-off, învingătoarea dintre RB Leipzig şi Universitatea Craiova va evolua împotriva câştigătoarei dintre Zoria Luganska (Ucraina) şi Sporting Braga ( Portugalia). În prima manşă, cele două formaţii au remizat, sor 1-1, iar returul va avea loc pe terenul lusitanilor, joi, 16 august, de la ora 22:30.