News

De ce nu și-a vaccinat Valeriu Gheorghiță părinții. Explicația medicului

02.02.2021 | 22:14
ADVERTISEMENT

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-Covid din România, Valeriu Gheorghiță, a surprins pe toată lumea când a anunțat că nu și-a vaccinat părinții pentru că nu a avut timp.

Dezvăluirea a fost făcută în cadrul emisiunii Marius Tucă Show de la Aleph News, conform Bzi.ro.

ADVERTISEMENT

Gheorghiță a mărturisit că el și soția sa sunt vaccinați, însă părinții nu au trecut prin acest proces pentru că nu au avut vreme.

Valeriu Gheorghiță nu și-a vaccinat părinții

„Vă rog să mă credeți, au amândoi peste 65 de ani, nu am apucat să-i programez”, a spus coordonatorul campaniei de vaccinare din țara noastră.

ADVERTISEMENT

Gheorghiță a dorit să precizeze că părinții săi nu sunt împotriva vaccinării, deci se vor vaccina în viitorul apropiat, după ce vor fi programați pentru imunizare.

De asemenea, Gheorghiță a anunțat că etapa a treia a vaccinării, când oricine se va putea programa pentru imunizare,va începe spre finalul lunii martie.

ADVERTISEMENT

„Mai probahil că la începutul lui aprilie vom fi în măsură să deschidem și etapa a treia. Posibil și sfârșit de martie, dacă vom avea suficiente doze transmise de la AstraZeneca”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Medicul e de părere că etapa I a vaccinării a fost un real succes: „Da, cu siguranță etapa I și-a atins obiectivul de peste 80% persoane vaccinate în această etapă. Erau peste 200.000 de persoane deja vaccinate și încă 23.000 de persoane programate pentru prima doză”.

ADVERTISEMENT

Populația largă din România ar urma să fie vaccinată cu vaccinul AstraZeneca, un produs care are o eficiență redusă împotriva Covid, de doar 70%, în raport cu vaccinul Pfizer sau Moderna. Chiar și vaccinul rusesc Sputnik V se laudă cu o eficiență de peste 90%, însă doar Ungaria a apelat la serviciile rușilor pentru a-și imuniza populația.

ADVERTISEMENT