Life

De ce nu te bagă în seamă câinele tău când îl strigi. Explicația surprinzătoare

De ce nu te bagă în seamă câinele tău când îl strigi. Explicația e una surprinzătoare. Sunt mai multe cauze ale acestui comportament.
22.06.2024 | 23:00
De ce nu te baga in seama cainele tau cand il strigi Explicatia surprinzatoare
De ce câinele te ignoră atunci când îl strigi. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

De ce câinele nu te bagă în seamă atunci când îl strigi. Explicația acestui comportament este surprinzătoare. Există mai multe cauze asociate acestei probleme.

De ce nu te bagă în seamă câinele tău când îl strigi. Explicația te va surprinde. Când trebuie să mergi la medicul veterinar

Persoanele care au câine știu deja că acest este cel mai bun prieten al omului. Este un animal de companie loial, care adoră să se joace cu stăpânul și să iasă cu acesta la plimbare.

ADVERTISEMENT

În general, câinii răspund atunci când sunt strigați pe nume. Cu toate acestea, se poate întâmpla ca patrupedul să nu te bage în seamă atunci când îl strigi. Cauzele acestei probleme sunt diverse.

Problemele pot fi și de natură medicală, dar și de comportament. Atunci când vine vorba despre probleme medicale, timpanul perforat poate fi o cauză posibilă.

ADVERTISEMENT

În cazul în care câinele începe brusc să te ignore, se sperie cu ușurință sau pare dezorientat, atunci ar fi cazul să faci o vizită la medicul veterinar. Timpanul este o membrană subțire, separând urechea medie de cea internă.

Perforația timpanului poate provoca pierderea auzului. În această situație, câinele nu te ignoră ci s-ar putea să nu te audă. Această problemă vine la pachet și cu alte simptome, cum ar fi înclinarea capului, posibile secreții din ureche, frecarea urechilor sau durere.

ADVERTISEMENT

Perforarea timpanului poate fi cauzată de infecții ale urechii medii, corpuri străine în urechi, schimbările de presiune atmosferică, traumele la cap sau urechi sau zgomote care extrem de puternice.

Depresia poate fi o altă cauză pentru care câinele te ignoră. Animalul nu te bagă în seamă și nici nu pare dornic se joace sau să se implice în activitățile zilnice. Patrupedul poate dormi mai mult sau poate mânca mai puțin, ba chiar se poate ascunde de tine.

ADVERTISEMENT

Factorii care pot provoca depresia pot fi de natură medicală, dar poate fi cauzată și de diverse situații. Mutarea într-o casă nouă sau schimbările din familie pot afecta animalul de companie.

Totodată, anumite boli grave, cum ar fi diabetul, insuficiența renală sau cancerul, contribuie la apariția depresiei. Alte simptome ale depresiei sunt febra, vărsăturile sau scaunul neobișnuit.

Problemele de natură comportamentală din cauza cărora câinele te ignoră

Deși câinele nu se confruntă cu probleme de comportament, mai sunt și momente în care ronțăie diverse lucruri sau evadează din casă pentru a alerga pe afară, potrivit wagwalking.com, citat de dcnews.ro.

Chiar dacă astfel de comportamente le pot da stăpânilor bătăi de cap, aceștia nu trebuie să-i cheme și să le aplice pedepse. În acest caz, câinii nu vor mai răspunde atunci când sunt chemați, deoarece vor crede că le vor fi aplicate pedepse.

Dacă nu există probleme de sănătate care să-l facă pe câine să te ignore, atunci s-ar putea ca patrupedul să aibă nevoie de un antrenament potrivit. Este bine să-i faci antrenamentul cât mai devreme, deoarece așa poate învăța se asculte.

Antrenamentul cu recompense poate fi foarte util atunci când îți dresezi câinele. Dacă îi oferi o recompensă în decurs de trei secunde de când animalul a executat comanda corect, atunci va face asocierea corectă cu timpul și va răspunde la comenzi.

Astfel, atunci când câinele te ignoră, ia toate semnele în considerare. Pot fi și alți factori, cum ar fi observarea unui alt animal atunci când se află în curte.

Dacă patrupedul are și alte simptome, atunci poate fi vorba despre probleme de auz sau de alte afecțiuni. Din acest motiv, e bine să ceri ajutorul medicului veterinar și să faci investigațiile necesare.

ADVERTISEMENT
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au...
Produsul cu care românii au făcut un milion de euro în Germania: „Au cumpărat o sută de TIR-uri pline!”
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte:...
Cum a ajuns un bărbat să construiască o tavernă grecească în propria curte: „Avem o listă de așteptare și primim clienți de peste tot”
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al...
Hăituită fără milă, Zoia Ceaușescu s-a ascuns în casa unui fotbalist imens al României. Cum a ajuns fiica dictatorilor României exilată în locuința acestuia
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit...
Maria e bucătăreasă şi străbate ţara-n lung şi-n lat. Ideea care i-a venit după ce s-a întors de la muncă din Italia
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac....
Schimbare de look a singurei femei care l-a făcut bunic pe Ion Ţiriac. Fanii au reacţionat imediat
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la opt luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
PREGĂTIRI de RĂZBOI în BALCANI! România A SEMNAT
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv....
A cerut disperată ajutorul la 112 că este urmărită de un urs masiv. Ce au făcut autoritățile. Ultimele clipe din viața tinerei moarte la Bușteni
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Tragedie la Hollywood. A murit un nume de referință
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Dana Rogoz a făcut anunţul dup 12 ani de căsnicie cu Radu
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a...
Românul și-a păstrat banii în sobă, apoi s-a dus la BNR și a încercat să îi înlocuiască. Suprinzător ce a urmat
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă...
Microstațiunea balneară din 1834 unde tot mai mulți români își doresc să ajungă în vara lui 2024. Turiști din întreaga lume vin aici și rămân surprinși