News

De ce nu trebuie să lăsăm încărcătorul telefonului în priză. Greșeala pe care foarte mulți o fac în fiecare zi

Toate aparatele electronice consumă și pot reprezenta riscuri. De ce nu trebuie să lăsăm încărcătorul telefonului în priză. Greșeala pe care foarte mulți o fac zilnic.
07.10.2022 | 20:59
De ce nu trebuie sa lasam incarcatorul telefonului in priza Greseala pe care foarte multi o fac in fiecare zi
De ce nu e bine să lăsăm încărcătorul telefonului în priză. Care sunt riscurile. Sursa foto: today.com
ADVERTISEMENT

În prezent, într-o locuință există mai multe încărcătoare de telefon. Toate dintre ele, în majoritatea timpului, stau în priză, chiar dacă telefonul are sau nu nevoie de alimentare.

De ce nu e bine să lăsăm încărcătorul telefonului în priză. Care sunt riscurile

E important de știut faptul că un încărcător consumă cu adevărat energie electrică tot timpul, chiar și fără telefon.

ADVERTISEMENT

O greșeală pe care o face aproape toată lumea este de a-și lăsa încărcătorul în priză și după ce telefonul este încărcat 100%. Acest aspect poate avea diferite consecințe.

Consumul de electricitate nu este deloc unul impresionant, însă cumulat cu toate dispozitivele electronice și electrice din casă, precum televizorul, laptopul, frigiderul, aparatul de cafea, prăjitorul de pâine, cuptorul cu microunde, etc., încarcă factura la curent.

ADVERTISEMENT

Un alt motiv pentru care trebuie să renunțăm la obiceiul lăsării încărcătorului în priză ține de siguranța noastră.

Există situații în care acest dispozitiv poate provoca un incendiu. Se întâmplă în cazul în care încărcătorul este de proastă calitate sau deteriorat.

ADVERTISEMENT

În orice moment poate apărea un scurtcircuit în orice parte a circuitului. Pentru a reduce riscul, nu lăsați echipamentul conectat la rețea nesupravegheat.

Și în caz de furtună, se recomandă deconectarea tuturor dispozitivelor pentru a nu crea o supratensiune. Vorbim nu doar de încărcătoare, ci și de televizoare, laptopuri sau alte dispozitive.

ADVERTISEMENT

Cum se prelungește durata de viață a încărcătorului

Durata de viață a încărcătorului este una limitată. Cu cât acesta stă mai mult timp în priză, cu atât viața i se scurge mai repede.

Conform specialiștilor, un astfel de dispozitiv rezistă, în medie, 50.000 de ore. Acest lucru este de aproximativ 2.000 de zile, adică aproape 6 ani.

În cazul în care dezactivăm constant dispozitivul, viața sa se va prelungi cu câțiva ani.

Specialiștii mai spun că nu este deloc recomandat să vă încărcați Smartphone-ul toată noaptea. Prin acest obicei repetat frecvent, încărcătorul se poate deteriora. Pentru a-și păstra bateria, se recomandă ca nivelul de încărcare să fie între 20 și 80%.

ADVERTISEMENT