Life

De ce nu trebuie să mâncăm niciodată prea mult la prânz. Sfaturi prețioase de la un reputat medic

De ce nu trebuie să mâncăm niciodată prea mult la prânz. Ce sfaturi prețioase ne dă un reputat medic pentru a avea o viață mai bună.
24.05.2023 | 17:50
De ce nu trebuie sa mancam niciodata prea mult la pranz Sfaturi pretioase de la un reputat medic
De ce nu trebuie să mâncăm niciodată prea mult la prânz
ADVERTISEMENT

De ce nu trebuie să mâncăm niciodată prea mult la prânz. Sfaturi venite de la un medic celebru și respectat despre cea de-a doua masă a zilei.

De ce nu trebuie să mâncăm niciodată prea mult la prânz

Deși este un obicei al multora, nu ar trebui să facem acest lucru. Celebrul medic Vlad Ciurea avertizează că nu ar trebui să mâncăm mult la masa de prânz. Acesta a explicat și care este motivul pentru care nu ne simțim deloc bine.

ADVERTISEMENT

La prânz trebuie să mâncăm foarte puțin pentru că mintea noastră va fi încetinită de cantitatea mare de mâncare pe care o ingerează corpul. Acesta chiar a spus și o zicală pe care ar trebui să o urmăm, anume burtă mare creier zero.

Acesta a mai spus și că mereu vede la prânz oameni de care mănâncă și trei feluri de mâncare la masa de prânz, lucru pe care nu ar trebui în niciun caz să îl facem.

ADVERTISEMENT

Vlad Ciurea a mai transmis că atunci când ne trezim nivelul metabolismului este cel mai mare și de aceea ar trebui să ne hrănim la scurt timp după ce ne-am trezit. În acest fel, am putea menține aceeași rată a metabolismului.

“Nu se mănâncă mult la prânz. Foarte, foarte puțin. Pe lângă mine sunt corporatiștii și mă uit și văd uneori trei feluri. Eu sunt uimit cât pot să mănânce.

ADVERTISEMENT

După care urmează acea perioadă de activitate, deci mintea trebuie să meargă. Deci, nu mâncare multă. Se spune: burtă mare, creier zero.

Datorită mâncării multe sângele s-a dus în burtă, nu în creier” a motivat sfatul său celebrul medic Vladimir Ciurea.

ADVERTISEMENT

Când ar trebui să luăm cina și care este ora perfectă de culcare

Cina nu ar trebui luată mai târziu de ora 20:00, mai precizează specialistul. Medicul Vlad Ciurea spune că după masă ar trebui să mai stăm treji câteva ore.

Astfel, ora recomandată de culcare este ora 22:00, după ce am luat cina la ora 20:00. Medicul care a explicat de ce nu trebuie să mâncăm prea mult la prânz a spus și că ar trebui să avem foarte mare grijă la caloriile pe care le ingerăm.

“Ne apropiem de perioada de seară, când este bine să avem o activitate socială, seara să putem discuta. Să nu mâncăm și să cădem imediat.

Mai mult, recomand întotdeauna,  această masă de seară să fie până în ora 20:00 și să nu fie foarte copioasă”, a mai explicat el.

ADVERTISEMENT
Tags: