News

De ce nu trebuie să plătești niciodată cu bani cash. Șase dezavantaje uriașe

Te-ai gândit vreodată că banii cash nu sunt întotdeauna cea mai bună modalitate de plată? Iată șase dezavantaje, care te vor pune în dificultate.
29.01.2023 | 18:09
De ce nu trebuie sa platesti niciodata cu bani cash Sase dezavantaje uriase
Riscul la care te supui atunci când folosești bani cash. Sursa foto: pixabay
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, oamenii folosesc tot mai mult cardul pentru plata cumpărăturilor, dar sunt și persoane care preferă să achite totul cash, deoarece nu au încredere în serviciile bancare. Însă, această modalitate vine pachet și cu dezavantaje.

Șase dezavantaje de folosire a banilor cash. Riscul la care te supui

Atunci când plătești cash îți asumi niște riscuri. Iată mai jos listă de 6 dezavantaje ale utilizării banilor în mână.

ADVERTISEMENT

-Cazi mai ușor pe mâna hoților. Aceștia își aleg bine ”prada”, de exemplu, nu de puține ori am auzit la știri cum bătrânii au fost jefuiți. Aceștia preferă mai mult numerarul, iar hoții știind acest lucru, știu și că pot face rost de bani mai ușor.

Dacă ați avea un card, puteți suna la bancă și comunica problema, aceasta oprind extragerile sau vă poate rambursa achizițiile frauduloase. În cazul unui portofel, rare sunt momentele când banii se recuperează.

ADVERTISEMENT

-Știi mai bine pe ce ai cheltuit banii- Atunci când ai bani cash vei tinde să nu îți notezi fiecare cheltuială în parte, astfel că rămâi surprins, uneori, neștiind pe ce s-au dus. În schimb, o aplicație în care aveți inserat cardul vă arată orice plată.

Cum te pot țepui firmele de cumpărături online

-Nu poți achita online un produs și riști să nu-ți mai primești banii înapoi– Sunt unele site-uri care acceptă doar plata pe card, astfel că nu îți vei putea cumpăra, uneori, ceea ce îți dorești.

ADVERTISEMENT

De altfel, chiar dacă optezi pentru ramburs, nu este exclus să nu-ți placă produsul atunci când ți-l aduce curierul, iar dorind să-l returnezi și să-ți primești banii înapoi, riști să nu mai beneficiezi de ei, din cauză că firma ți-i va înapoia într-un cont bancar.

-Nu poți rezolva o urgență- Sunt unele servicii care se fac doar online, necesitând plata cu cardul. Neavând unul sau bani pe el, urgența îți poate strica întreaga zi.

ADVERTISEMENT

-Pierzi anumite recompense și avantaje-Sunt momente când băncile, la un anumit număr de tranzacții, îți oferă puncte de loialitate, ce se transformă în bani sau îți poate returna o sumă din achiziție. Totodată, în ultima vreme, magazinele unde ai mers la cumpărături, îți înapoiază un procent din achiziție.

-Obții mai ușor un credit-Persoanele care preferă banii cash pot pierde oportunitatea unui credit bancar pentru a-și cumpăra o mașină sau o casă, scrie fool.com

ADVERTISEMENT
Tags: