Fotbal intern

De ce nu va mai juca FCSB pe Arena Naţională! Anunţul oficial de la FRF

27.03.2021 | 11:53
De ce nu va mai juca FCSB pe Arena Nationala Anuntul oficial de la FRF
ADVERTISEMENT

Organizarea de către România a patru meciuri de la Euro 2020 are efecte nefasta pentru FCSB, care nu va mai putea folosi Arena Națională în actuala ediție a Ligii 1. 

Șeful comitetului de orgamizare a Euro 2020 în România a explicat motivele pentru care stadionul nu mai poate fi folosit după meciul României cu Germania, deși primul meci organizat de țara noastră ar trebui să aibă loc de abia în data de 13 iunie.

ADVERTISEMENT

Cel mai important stadion al țării va trece printr-un proces important de schimbare a gazonului. Cel natural va fi înlocuit cu unul de tip hibrid! Noua suprafață de joc va fi montată în luna aprilie.

De ce nu va mai juca FCSB pe Arena Naţională: „Se va monta un gazon hibrid”

Patru meciuri de la Euro 2020 se vor juca pe Arena Națională. Dintre acestea, trei vor conta pentru faza grupelor, iar unul se va juca în optimi. De altfel, meciul din optimi este singurul care va aduce o națională de prestigiu la București.

ADVERTISEMENT

Pentru FCSB, liderul Ligii 1, organizarea de către România a partidelor de la Euro 2020 reprezintă un important obstacol în cursa către titlu, deoarece va trebui să plece de pe Arena Națională. Florin Șari a explicat situația,

„Pentru Euro, cu sprijinul Primăriei, stadionul va primi gazon hybrid. Prezintă avantajul că arată mai bine la televizor. Jucătorii spun că se simt mai în siguranţă pe el. Este şi un gazon mai uşor de schimbat. Există o dată de referinţă, pe 15 mai.

ADVERTISEMENT

Atunci va prelua UEFA administrarea stadionului. Până atunci nu se vor mai organiza evenimente până la acea dată. Între 1 aprilie şi 15 mai este o perioadă de tranziţie. Undeva în luna aprilie va avea loc montarea gazonului pe Arena Naţională”, a spus şeful comitetului de organizare a EURO 2020 în România, la Radio Gold FM.

FANATIK a anunțat în exclusivitate unde va juca FCSB în play-off

Ca urmare a deciziei autorităților de a închide Arena Națională, FCSB a trebuit să își găsească o nouă casă. FANATIK a anunțat în exclusivitate încă din 10 martie că roș-albaștri vor evolua începând cu meciul cu U Craiova pe arena „Marin Anastasovici”.

ADVERTISEMENT

Roș-albaștrii au mai jucat la Giurgiu și în Europa League, la meciul cu Slovan Liberec, din turul 3 preliminar. Elevii lui Toni Petrea se vor muta pe stadionul de pe malul Dunării încă de la derby-ul cu oltenii, dar vor juca acolo și partidele din play-off.

„Vom juca la Giurgiu, că e mai bine așa. E mai aproape”, a confirmat Gigi Becali. FCSB a mai jucat la Giurgiu și în sezonul 2019-2020.


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – U Craiova: 1,75 este cota pentru „sub 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: