Fotbal intern

De ce nu vrea Gigi Becali să îl mai atace pe Gică Hagi! “Țânțarul” a făcut avere cu banii împrumutați de la “Rege”: 100.000 de dolari de la Real!

28.11.2018 | 22:11
De ce nu vrea Gigi Becali sa il mai atace pe Gica Hagi Tantarul a facut avere cu banii imprumutati de la Rege 100000 de dolari de la Real
De ce nu vrea Gigi Becali să îl mai atace pe Gică Hagi. În tinerețe, Becali și Hagi erau de nedespărțit în lumea bună a Bucureștiului

Zilele trecute, patronul de la Viitorul s-a luat de cel de la FCSB, în direct la Digisport, după meciul roș-albaștrilor de la Iași. Cu toate că “Regele” a aruncat cuvinte grele spre latifundiarul din Pipera, acesta s-a abținut să îi răspundă la fel de tăios. De ce nu vrea Gigi Becali să îl mai atace pe Gică Hagi?

FANATIK a aflat motivul pentru care Becali este decis să nu îi mai dea nici o replică negativă nașului său. Este vorba despre o întâmplare din tinerețea celor doi, care a contribuit decisiv la ascensiunea financiară a actualului patron FCSB.

De ce nu vrea Gigi Becali să îl mai atace pe Gică Hagi: împrumutul din Piața Rosetti!

Relația dintre Gigi Becali și Gică Hagi este una dintre cele mai vechi din fotbalul românesc. Cei doi s-au cunoscut în 1984, pe vremea când Becali era un tânăr întreprinzător poreclit “Țânțarul”, iar Hagi era fotbalist la Sportul. Apropierea dintre ei a fost extrem de puternică, iar prieteni din anturajul lor din acea vreme susțin că Becali obișnuia să ia sume mici de bani sub formă de împrumut de la Hagi.

Mai mult, după ce “Regele” s-a transferat la Steaua, Gigi Becali s-a mutat pentru o perioadă alături de acesta în garsoniera primită de fostul fotbalist de la club, lângă stadionul Ghencea! Becali avea cheia lui și obișnuia să folosească uneori, la comun cu Hagi, anumite haine!

Gigi Becali și Gică Hagi pe stadionul Ghencea
Gigi Becali a luat bani cu împrumut de la Gică Hagi, după transferul acestuia la Real Madrid

Episodul care i-a marcat întrucâtva destinul actualului finanțator de la FCSB s-a petrecut însă după ce Gică prindea transferul vieții la Real Madrid. Sursele FANATIK susțin că Hagi, care avea un apartament în Piața Rosetti, s-a trezit că Becali îi cere împrumut 100.000 de dolari! După îndelungi rugăminți din partea actualului șef de la FCSB, fostul jucător a cedat și i-a oferit mare parte din sumă chiar în acea seară, iar restul peste câteva zile.

Cu acei bani și cu ce mai avea strâns, Becali a pornit o serie de investiții și a ajuns să facă averea care i-a adus ulterior celebritatea. Sursele noastre susțin că după ce Becali l-a dat afară pe Hagi din funcția de antrenor al FCSB, cel din urmă i-ar fi reproșat că nu ar fi ajuns niciodată acolo unde este dacă nu ar fi fost banii dați de el. Acum, ajuns la un nivel al înțelegerii mult mai ridicat, afaceristul din Pipera a jurat că nu îl va mai ataca niciodată pe nașul său, indiferent de ce va declara acesta. Ultimul exemplu în acest sens s-a petrecut în urmă cu câteva zile, când Hagi a spus cuvinte grele despre Becali, dar șeful roș-albaștrilor a răspuns cu eleganță și a încercat să îl împace.

Hagi a scos armele la Becali: “Să-i fie rușine!”

Gică Hagi a intervenit în direct la Digisport și a pornit un atac neașteptat la finanțatorul FCSB. “Domnul Gigi Becali vorbește de Viitorul ca și cum ar fi o echipă, așa, care nu contează. Viitorul are cei mai buni trei jucători. Are frică, să nu uite că în ultimii trei ani a pierdut trei campionate. Nu știu cum, dar CFR Cluj este pe primul loc. Ce face el la televizor…, să vorbească așa ceva și să vorbească despre un jucător în halul ăsta, nu e un lucru bun. Coman a câștigat campionatul la Viitorul, a făcut diferența, așa cum a făcut-o la Steaua. M-am supărat că am văzut că a vorbit de echipa mea.

A vorbit despre Coman, dar nu m-a deranjat pentru că nu mai e la noi. Dar nu poți să vorbești așa de un jucător. El să își vadă de echipa lui, de clubul lui. E treaba ta, că în ultimii ani tu nu ai câștigat campionatul. Viitorul l-a câștigat. Îmi pare rău, domnule Gigi Becali, dar nu e corect. Vorbește de Steaua, vorbește de FCSB, vorbește de casa ta.

Gică Hagi pe teren
Gică Hagi l-a atacat pe Gigi Becali după ce patronul FCSB a vorbit despre Viitorul ca despre o echipă mică

Văzându-l pe domnul patron de la Steaua, înțeleg că au început luptele. Eu nu am vorbit niciodată de Steaua, nu am evaluat-o. Nu am vorbit de forma Stelei, dar el depășește măsura. Din păcate, ne place să vorbim despre alții. Am intervenit doar pentru simplul fapt că un patron de club a vorbit despre Viitorul în termenii în care a făcut-o. Să-i fie rușine. Toată lumea apreciază jocul nostru, numai o singură persoană nu”, a afirmat Hagi.

Răspunsul elegant dat de Gigi: “Îi cer iertare dacă l-am supărat cu ceva!”

Deși nașul său a tunat și a fulgerat la adresa lui, Gigi Becali și-a păstrat cumpătul și cuvântul dat că nu îl va mai pune la punct niciodată pe Hagi. “Dacă l-am supărat cu ceva pe Gică, eu îi cer iertare. Pe mine m-ați întrebat voi dacă îmi e frică de ei și am spus că nu, am spus că asta e părerea mea. De acum încolo, o să mint, o să zic că da, sau nu mai zic nimic. Dar eu cred că am scos în relief valoarea antrenorului. Au antrenor, de aia au ajuns unde au ajuns. Nu vreau să-l mai supăr niciodată. Eu doar am spus o părere. Eu am spus că e adevărat că joacă cel mai bun fotbal

Gigi Becali în tribune lângă Teia Sponte
Gigi Becali pare un om schimbat. În urmă cu câțiva ani ar fi reacționat violent la atacurile lui Gică Hagi, dar acum a preferat să stingă focul aprins de nașul său

Nu puteam să intru să discut și eu în emisiune, că țipa după aia mai tare și eu tăceam. E nașul meu. Eu nu mă supăr și nu mă mai cert niciodată cu el, în viața mea. E ultima dată când mai spun de Viitorul. Gică nu e om dușmănos.Are nebunii de moment, dar nu ține ură 17 ani. Se enervează pe moment și de aia eu nu mai zic nimic de el și de clubul lui. El zice că are jucători buni și înseamnă că are mare antrenor, eu asta am vrut să spun. Nu am specificat, dar el tot se supăra

Totuși, ca să îi arăt că eu nici nu m-am supărat, îi fac o glumă: vreau să îi arunc mănușa peste două etape (n.r. peste 3 etape). Îți dai seama că mă duc la echipă înainte de meci. Trebuia să mă lase să dorm. Acum m-a deșteptat și o să fie ‘război’ mare”, a spus Becali.

De la ce e de fapt supărat Gică Hagi și cum l-a împăcat Gigi Becali

Reacția vehementă a lui Hagi împotriva lui Becali a părut ca o furtună venită din senis. Deși “Regele” susține că totul a plecat de la faptul că patronul FCSB a vorbit despre Viitorul și de la criticile aduse foștilor fotbaliști transferați între timp la formația roș-albastră, Florinel Coman și Florin Tănase, informațiile FANATIK sunt diferite.

Astfel, Hagi nu a putut să treacă peste faptul că Becali s-a dus la TAS să conteste titlul obținut de Viitorul, fapt petrecut la scurt timp după ce ei se împăcaseră și aveau din nou o relație extrem de bună. Mai mult, patronul Viitorului a mai fost deranjat și de felul în care Gigi a discutat despre fiul său Ianis, mai precis că doar un transfer la FCSB l-ar putea propulsa spre un campionat puternic. Deși nu i-a zis niciodată în față, Hagi a considerat asta ca fiind o jignire.

Gică Hagi și Gigi Becali conferință de presă
Gică Hagi și Gigi Becali au trecut peste multe momente dificile. Acum, s-au împăcat din nou, în special datorită atitudinii împăciuitoare a lui Becali

Interesant este că strategia lui Gigi Becali de a fi împăciuitor cu Hagi, chiar și după ce acesta și-a vărsat nervii la televizor, a dat roade. Chiar patronul roș-albaștrilor a dezvăluit că s-a împăcat cu “Regele” după meciul Craiovei de la Botoșani.

I-am dat mesaj lui Hagi după meciul Craiovei, ca să zâmbească. I-am scris ”Felicitări, ai rămas pe podium!”. A zâmbit, m-a sunat.

I-am zis ”Băi, Gică, eu nu am greșit”. I-am spus că ce face el e de domeniul fantasticului. Asta e. El, ca antrenor, face minuni. Să fii în play-off după ce vinzi jucători, nu e o minune?”, a declarat Gigi Becali la Digisport.

Tags: